10 anledningar till att föräldrar blir GALNA vid varje nattning

Hur jobbiga nattningar kan vara var inte direkt något vi hade koll på innan barnen kom. Här är 10 anledningar till att även den tålmodigaste förälder förlorar hoppet om en lugn stund på kvällarna.

1. Vattnet

Det spelar ingen roll hur många gånger man frågat dem om de inte ska dricka vatten innan de går och lägger sig. De vill LIKVÄL ALLTID ha vatten 10 minuter efter att de ligger i sängen.

2. Gängbildningen

Du tänker att det vore en fantastisk idé att låta barnen sova i samma säng så att du kan natta båda samtidigt. Tills de upptäcker att det är den ultimata förutsättningen för att teama upp. De är ALDRIG så bra kompisar och har så kul ihop som när de har en enad front mot slitna föräldrar. I två timmar.

3. De tusen andra nattningarna

Sjutusen gosedjur ska bäddas. Och det går ju liksom inte att förvägra dem (varken gosedjuren eller barnen) nattningsrutiner.

4.  Sjuka babymonitorn

Det här med babymonitor. Sjuk uppfinning. Slutar ALLTID med att du blir livrädd för ditt barn (mitt i ”Stranger things”).

Ett foto publicerat av Wesam G. (@wissog)

5. Lager på lager-sömnen

Och det här med att de ska ligga i samma säng när de äntligen somnat är ju inte optimalt, eftersom de vaknar efter 30 minuter när den ena sparkat den andra i huvudet.

 

6. Sängvätningen

Just det, det där vattnet ja. Det gör sig påmint efter någon timme i form av en väldigt stor blöt fläck på lakanet och –  SKIT OCKSÅ – genom madrassen.

7. Lurpassaren

Man tror att barnet har somnat så man smyger ut ur rummet. Bara för att tre minuter senare höra de välbekanta små stegen i hallen. Säkert gulligt objektivt sett, MEN INTE FÖR FJÄRDE GÅNGEN NÄR DU BARA VILL TITTA PÅ DIN TV-SERIE.

8. Den orimligaste (och mest kontraproduktiva) mutan i världen

När de skrikit och bråkat så länge att man hör sig själv säga ”Okej du får komma upp och äta glass”. 😬 #parentoftheyear

9. Spjälsängen

De där små benen som ALLTID måste mellan spjälorna. Och som, när de fastnat, väcker barnet. Whats the point där egentligen, evolutionen?

10. Inkonsekvensen

Orimligheten i att de vägrar somna i sängen men kan däcka på jättehårda och kantiga saker utan problem?

Och det finns förstås inte några barn som vaknar…

…på samma ställe som de somnar…

Tack Buzzfeed för inspiration.

Missa ingenting från din favoritsajt – ladda ned appen mama nu!

mama-nu-app-logo-1-150x150