10 anledningar till att du är världens bästa mamma

Mammor är ofta bra på att vara självkritiska och tycka att de inte räcker till. Men tänk vad mycket bra du gör för dina barn. Med denna lista hoppas vi att du ska inse att det räcker att göra så gott man kan.

1. Du ser till att dina barn är mätta

Det gör inget att det inte blir massa grönsaker eller hemmagjord potatismos till middag. Du ser till att dina barn inte behöver svälta. Bra jobbat! Är det dessutom en helgdag kan du ge dig själv en eloge för att du fixat lunch också. Och frukost. Och tre mellanmål.

2. Du lyckas rädda snorkatastrofer

Tack vare att du råkar ha en gammal använd servett i fickan kan du snabbt torka barnets näsa och undvika att hen torkar sig med jackärmen.

3. Du får ditt barn att somna

Din telning kommer även denna kväll att få somna i en varm säng. Du själv kanske sover desto mindre, dock…

4. Du kan prata bort spöken och monster

Varje kväll samma dialog kring spökens vara eller icke vara. Och varje kväll somnar knodden efter att du skrämt bort monster, dansat med spöken eller helt enkelt förklarat att de inte finns. Vilket engagemang!

5. Du läser samma bok varje kväll

Även om både du och kidsen kan varenda rad i ”Knacka på” utantill fortsätter du att läsa samma bok kväll efter kväll utan att klaga. Det är vad vi kallar tålamod!

6. Du förutspår ditt barns låga blodsocker

Genom att ta med en banan i farten på väg till hämtningen slipper du det värsta blodsockerfallet före middagen. Eller så hittar du en fruktkola från sushistället i väskan som kan stilla barnets värsta humör. Bra planerat!

7. Du försöker hålla barnen rena

Du vet att barnen avskyr att duscha, men trots det tar du den där fajten någon gång då och då. Och när de gått runt med samma smutsiga tröja ett par dagar kastar du förmodligen in den i tvättmaskinen. Lite smuts har ingen dött av.

8. Du byter tusentals blöjor

Ja, hur många har det blivit genom åren egentligen? Flera gånger per dag i runt tre år har du tvingats sniffa innanför byxlinningar, fått kletigt bajs på lillfingret samt en och annan kissdusch. Bara det är värt ett hedersomnämnande!

9. Du vet hur du undviker nedkissade byxor

Du påminner fyraåringen om att gå på toaletten innan ni lämnar hemmet och slipper organisera ett klädbyte på busshållplatsen. Och avkomman behöver inte bli ledsen. Way to go, mom!

10. Du ger ditt barn närhet

Med alla dina spontana pussar, kramar och uppmuntrande ord är det ingen risk att ditt barn inte känner sig älskat. Vilket ju trots allt är det viktigaste för alla småttingar.

Självklara saker kan tyckas, men likväl måste de göras. Så, kom nu ihåg att du är den bästa mamman för just dina barn och se till att peppa andra päron också! (Och ja, detta gäller papporna också förstås!)

I vår Facebookgrupp mamapower får du ännu mer tips, råd och pepp. Gå med på en gång!

Sova gott – utan sömnmetod!

Barnpsykolog Malin Bergström lär dig hur barnet och du får bäst sömn

Så skapar du din egen sömnmetod som passar just er!

Tycker ni olika som föräldrar? Så här löser ni konflikten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!