Vem blir Årets Inspiratörsmama 2017?

De är alla mammor som går i täten, driver frågor och sticker ut hakan. mamas jury har nominerat 6 mamas som inspirerat oss lite extra under året – du avgör vem som blir den slutgiltiga vinnaren av priset Årets Inspiratörsmama 2017. Rösta på din favorit senast 12 november. 

Klicka på bilden av din favorit nedan för att rösta på Årets Inspiratörsmama 2017 (det räcker att klicka på bilden – obs, du kan bara rösta en gång)

1. Facebookdrottningen Lina Taha

Juryns motivering: Hon är bidrottningen som lyckats bygga ett av Sveriges mäktigaste Facebooknätverk för unga kvinnor. Honey & the Bees har över 128 000 medlemmar och svaren på frågorna som ställs där kommer snabbare än en googling. Lina Taha, mamma till Liyana Chanelle, 2, inspirerar varje dag unga kvinnor med sitt framgångsrecept: respekt, empati och systerskap.

 

2. Förlossningskrigaren Emma Pettersson

Juryns motivering: Hennes födelsevrål – och riksmarscherna mot BB-kaoset som hon var med och anordnade i 15 svenska städer under hösten – satte fart på debatten och bidrog till att förlossningsvården fick 500 miljoner extra. Emma Pettersson, mamma till Vilde, 10, och Louie, 1,5, fortsätter att kämpa för varje kvinnas rätt till en säker förlossning. Det kallar vi på mama inspirerande!

 

3. Barnrättskämpen Nina Rung

Juryns motivering: I över 16 år har kriminologen och genusvetaren Nina Rung, mamma till Manja, 7, debatterat och engagerat sig i frågan om våld och sexualiserat våld mot kvinnor och barn. Som grundare av föreningen Huskurage, som jobbar mot våld i hemmet, tar hon alltid högsta ton i såväl utredningar som debattartiklar och tv-soffor. En sann powermama som alltid krigar för barnens bästa.

 

4. Funkishjälten Ditte Svanfeldt

Juryns motivering: Hennes historia om dottern Della, 6, som föddes med en cp-skada, berör och inspirerar dagligen tusentals följare. Vardagsskildringarna av ett liv med åtta assistenter i skift och otaliga sjukhusbesök blandas med vackra familjebilder – och varje dag inspirerar Ditte och hennes familj med kärlek och energi.

 

5. IVF-fightern Markiz Tainton

Juryns motivering: Från dag ett har vi inspirerats av det mod och den styrka som Markiz Tainton delat med sig av under sin IVF-resa. Många har följt henne längs vägen via bloggen på mama.nu och i Nyhetsmorgon på TV4. Lilla Liora såg dagens ljus i augusti, och vi fortsätter att inspireras av Markiz ärliga learning to be a mum-mentalitet.

 

6. Kroppsaktivisten Fi Lindfors

Juryns motivering: Hennes relation till sin kropp har inte alltid varit helt problemfri – men med åldern och efter barn har det blivit en kärleksrelation. Fi Lindfors, mamma till Charlie Marielle, 4, och Bonnie Corinne, 7 månader, påminner varje dag sig själv och oss andra om att vi är awesome – precis som vi är.

 


Klicka på din favorit för att rösta på Årets Inspiratörsmama 2017!

 

JURYN: Finalisterna till Årets inspiratörsmama 2017 har utsetts av en eminent jury bestående av momtreprenören Vanja Wikström, sociala medier-experten Frida Boisen, programledaren och UNICEF-ambassadören Jenny Strömstedt, mamabloggaren och barnrättskämpen Elaine Eksvärd samt juryns ordförande, mamas chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh (mitten).

Våra sponsorer: