Vem blir Årets Inspiratörsmama 2018?

De är alla mammor som driver viktiga frågor och inspirerar oss till att bli bättre mammor och medmänniskor. mamas jury har nominerat sex mamas som inspirerat oss lite extra under året – du avgör vem som blir den slutgiltiga vinnaren av priset Årets Inspiratörsmama 2018.

Rösta på din favorit fram till den 18 november. 

RÖSTNINGEN ÄR NU AVSLUTAD! Klicka här för att komma direkt ner till röstningen.

1. Cancerfightern Johanna Bradford


Juryns motivering: I magen växte en bebis – och i bröstet en cancertumör. Inredningsbloggaren Johanna Bradford, mamma till Gillis, 2, och Elisabeth, 7 månader, valde att vara öppen med sin sjukdom och har genom sina sociala medier visat att det går att vända svaghet till styrka, och att det viktigaste är att ta vara på det vackra i livet – här och nu.

2. Nystartsinspiratören Angelica Lagergren

Juryns motivering: Resan från att ha varit gift till att stå på egna skakiga ben är tuff – och influencern Angelica Lagergren, mamma till Alice, 4, och Philip, 3, har tagit oss med hela vägen. Utan filter har hon delat med sig av sin skilsmässa, genom tårar, ilska, saknad och ny kärlek, och visat värdet i att satsa på sig själv – på nytt.

3. Kollektivaktivisten Jessica Hallbäck

Juryns motivering: Plötsligt dök en ny typ av budskap upp på reklamplatserna i Stockholms kollektivtrafik: ”Mammor är superhjältar utan mantel”, ”Kärlek börjar aldrig med bråk” och ”Girls just wanna have fundamental human rights”. Med sina verk inspirerar konstnären Jessica Hallbäck, mamma till Zoe, 11, och Lily, 9, oss till att vilja kämpa vidare för jämlikhet – både för vår egen och för våra barns skull.

4. Humorveteranen Knivlisa

Juryns motivering: Har du en jobbig morgon, en stressig hämtning eller ständiga uppvak på natten? Ingen fara, Knivlisa har det alltid värre! Med humorn som vapen får Lisa ”Knivlisa” Eriksson, mamma till Sixten, 6, och Harry, 5, oss att släppa våra egna bekymmer och skratta av igenkänning – varje dag.

5. Revolutionärerna Elsa Lantz & Jenny Holmström

Juryns motivering: Aktivisterna Elsa Lantz, mamma till en 4-åring och en 3-åring, och Jenny Holmström, mamma till en 3-åring och en 1-åring, kämpar för att skydda våra barn från att exponeras för porr. Genom initiativet #porrfribarndom påverkar de våra politiker, kräver porrfilter i skolorna och har fått Skolverket att se över sexualundervisningen för att införa porrkritiska samtal med skoleleverna.

6. Funkismamman Fatima Lima VieiraJuryns motivering: Fatima Lima Vieira, mamma till Isayah, 10, Eliyah, 7, och Elsa-Sorayah, snart 2, började blogga när äldsta sonen föddes med en tvåsidig cp-skada. 10 år senare fortsätter hon att dela livets toppar och dalar, och inspirerar oss till att se det fina i livet – och att aldrig sluta kämpa för våra barn.


RÖSTNINGEN ÄR NU AVSLUTAD!

Klicka på bilden av din favorit nedan för att rösta på Årets Inspiratörsmama 2018.

OBS! Du kan bara rösta en gång per dag – med 24 timmars mellanrum. Röstningen pågår fram till den 18 november.

jury2

JURYN: Finalisterna till Årets Inspiratörsmama 2018 har utsetts av en eminent jury bestående av skådespelaren och författaren Cecilia Forss, influencern Margaux Dietz, mamas chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh och sociala medier-experten Frida Boisen.

Våra sponsorer:


åretsinspomama_loggor (1)