Sommaren är äntligen här på riktigt och vi kan njuta av trädgården och uteplatsen. Här är 10 härliga exempel på uteplatser där barnen får ta plats (utan att vi vuxna behöver kompromissa med estetiken!).

1. En gunga för både stora och små

Trädgårdsmöblerna får sällskap av den här finan gungan

Bildkälla

Den här snygga trägungan, som går att göra själv, passar både lite större barn och vuxenrumpor. Stilren att hänga i ett träd, som kanske även pyntas med vacker belysning.

2. Stilren sandlåda

Trädgårdsmöblerna slipper bli sandiga med den här smarta sandlådan

Bildkälla

Sandlådor kan ofta kännas lite stora och mal placé i trädgården, men den här, som har fått en egen hörna med smart förvaring av leksakerna, är både snygg och mysig.

3. Gör en egen bilbana

Trädgårdsmöblerna få stå undan för den hemmagjorda bilbanan

Bildkälla

Varför begränsa billeken till att hållas inomhus? Med överblivet byggmateriel, alternativt en sandhög, går det att skapa en egen bilbana ute i trädgården. Bort med färgglada plastprylar och fram för material som smälter in. Dessutom blir det ett kul projekt för både barn och förälder.

4. Barnslig fontän

Trädgårdsmöblerna kanske blir lite blöta av den barnsliga fontänen

Bildkälla

Uppblåsbara pooler må vara uppskattade av barnen, men ses ofta som ett nödvändigt ont för föräldrarna som hellre vill låta de snygga trädgårdsmöblerna ta plats. Genom att skapa en egen fontän av barnpooler i olika storlekar blir det däremot en rolig detalj, samtidigt som barnen kan utnyttja den till att bada i.

5. Lekfullt trädgårdsland

Trädgårdsmöblerna eller trädgårdslandet – vilket är viktigast?

Bildkälla

Genom att låta barnen delta i odlingen blir det både ett kul familjeprojekt och ett lite roligare trädgårdsland. Passa på att köpa prisvärda, fröer, växter och grönsaker här.

6. Fin förvaring

Trädgårdsmöblerna får göra plats för barnens förvaring

Bildkälla

Hur vi än försöker undvika det så kommer platshinkar, fotbollar och tennisracket att ligga på gräsmattan. Därför är det extra viktigt med stor förvaring att ösa ned dem i. Är den dessutom snygg och passar in i trädgården eller på altanen är det förstås en bonus.

7. Tält som smälter in

Trädgårdsmöblerna kanske får flyttas för att detta härliga tält ska få plats

Bildkälla

Visst går det att köpa ett färgglatt tygtält i leksaksaffären, men att ligga och titta på molnen i denna hemmasnickrade variant av pinnar, grenar och nät känns både naturligare, mysigare och mer personlig.

8. Bord för spel och fika

Trädgårdsmöblerna får konkurrens av detta fina svampbord

Bildkälla

Kanske har ni huggit ned ett träd på tomten? I så fall är det perfekt att spika fast en träskiva – rund eller fyrkantig – som kan användas som trädgårdsmöbel eller spelbord för barnen.

9. Roligaste rutschkanan

Trädgårdsmöblerna nås enklast med en rutschkana från altanen

Bildkälla

Rutschkanor brukar ta stor plats och dessutom vara rätt fula, men denna variant som utgår från altanen är både rolig, smart och diskret, samt tar lite plats.

10. Matlagning på låg nivå

Trädgårdsmöblerna bör stå nära det lilla leksaksköket

Bildkälla

Många barn tycker om att leka restaurang och då passar det utmärkt att snickra ihop ett litet utomhuskök i en vrå av trädgården. Sedan kan föräldrarna bara luta sig tillbaka i trädgårdsmöblerna och njuta av att bli serverade gräspaj och lerkaffe.

Nu finns mama i nytt appformat! Missa ingenting från din favorittidning. Ladda ner mama nu och mama PLUS!

mama-nu-app-logo-1.jpg
mama-plus-app-logga