Foto: @itsmepavlica

Dani Pavlica: ”Jag kommer inte lägga mig i hur andra uppfostrar sina barn”

Veckans preggo, influencern Danijela Pavlica, 27, kan föda vilken dag som helst. För mama berättar hon hur hon vill föda och vad hon längtar efter att göra när dottern är här.

 

Hur avslöjade du graviditeten?

– Först för nära och kära såklart. Vi träffade familj och vänner för att berätta det på ett personligt sätt. Officiellt gjorde jag det i slutet av sommaren när vi var i Toscana. Vi bodde hos några vänner som har ett sommarhus med en så vacker utsikt över Forte dei marmi. Så den bilden är ett jättefint minne som jag kommer bära med mig resten av livet.

Vilken är din första tanke på morgonen?

– ”Var är min mobil och vad har jag missat sedan jag somnade?” Nej, men skämt och sido så tänker jag ofta på vad jag ska äta. Jag är en morgonmänniska och älskar att göra mysiga frukostar till mig och min sambo. Det är oftast den stunden vi får tillsammans innan vi båda sticker iväg på jobb, så då är det mysigt att lyxa till det lite även om det är vardag.

Vem vinner namndebatten – du eller din partner?

– Jag såklart! Men visst, det handlar självklart om att mötas och att båda ska känna att det känns rätt. Vi har redan bestämt oss och nu är det bara att vänta och se ifall bebisen passar för namnet.

Nu är det inte långt kvar till BF! Foto: @itsmepavlica

Irriterar du dig på något som du inte tänkt på innan du blev gravid?

– Jag är nog inte så lättirriterad och tror i alla fall inte att jag blivit så annorlunda under min graviditet – men det kanske är bättre att fråga min omgivning om det! Jag brukar bli irriterad när min partner säger att han ska vara hemma en viss tid och inte håller det, men det blev jag ju irriterad över innan graviditeten också.

Vad är du orolig över just nu?

– Jag tror inte på att man ska oroa sig för mycket över saker och ting, jag har en del vänner som oroar sig över väldigt många saker kring sin graviditet. Jag har känt lite oro över att inte hinna förbereda allt hemma inför bebisens ankomst men tycker ändå att jag ligger rätt bra till. Hon är välkommen nu!

Under en semester i Toscana visade Dani upp magen för sina följare.

Hur ska du föda?

– Jag vill föda vaginalt och hoppas på en normal förlossningen, vad det nu innebär, sedan vet man ju aldrig. Men man kan alltid hoppas på att allt går bra och att det inte blir en allt för lång vistelse. Vi har gått på kurser och fått en del tips kring andning och så.

– Jag känner mig rätt förberedd och taggad faktiskt. Kejsarsnitt får det bli om barnmorskan skulle rekommendera det för bebisen. Jag är lite sugen på att föda i vatten också, men har läst att en del experter avråder från det, så får fundera lite till.

Vad längtar du mest efter att göra när bebisen tittat ut?

– Om jag får svara något om mig själv så är det väl att komma tillbaka till min vanliga vikt. Jag har gått upp över 20 kilo och kan typ inte använda några av mina kläder. Men annars ser jag väldigt mycket fram emot att göra en första resa med bebisen. Att gå ut med bebisen i barnvagnen första gången längtar jag också efter – det känns så mysigt!

Vad kommer du aldrig göra som mamma?

– Jag kommer aldrig lägga mig i hur andra mammor uppfostrar sina barn. Det är upp till var och en.

Du vill säkert skratta åt dessa: 21 bilder som perfekt beskriver hur det är att vara höggravid

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer