Andrea Norrman: ”Jag levde på frukt och snabbnudlar de första veckorna”

Veckans preggo är influencern och tidigare ”Paradise hotel”-deltagaren Andrea Norrman, 22, som väntar sitt andra barn – Belles lillebror – i september.

Andrea Norrman 
Ålder: 22.
Familj: Sambon Linus, 25, och dottern Belle, 16 månader.
Bor: Nacka.
Gör: Jobbar som influencer och är delvis mammaledig.
Gravidvecka vid intervjun: 22.
BF: 8 september 2019.

Hur skiljer sig denna graviditet från din förra? 
– Oj gud, den här graviditeten har varit så mycket tuffare. Dels för att jag har mått mycket sämre, men också för att jag inte har kunnat vila som jag önskat eftersom jag har Belle att ta hand om på dagarna.

– Jag har mått MYCKET mer illa än med Belle, och gick ner ganska mycket i vikt i början då jag hade noll matlust. Jag levde på frukt och snabbnudlar. När illamåendet gick över kom gravidhuvudvärken. Det hade jag bara någon gång med Belle, men den här gången hade jag så brutalt ont så då var jag tvungen att ställa in alla planer och härda ut tills Linus kom hem och kunde ta Belle så att jag fick lägga mig i ett mörkt, kallt, tyst rum. Hemskt. Efter vecka 18 har jag dock mått jättebra!

andrea norrman gravid med sitt andra barn

Foto: @andreanorrman

Ser du fram emot att få en lillebror Belle?

Vad är du orolig över denna gång?
– Jag är mest orolig för att förlossningen ska gå för snabbt. Min första förlossning tog totalt sex timmar från att vattnet gick och värkarna satte igång tills dess att Belle låg på mitt bröst. Belle föddes på nyårsafton så vi visste att vi förmodligen skulle få plats. Men om vi inte får det denna gång och de säger ”avvakta några timmar hemma innan ni kommer in” så är jag rädd att vi inte hinner in till förlossningen och att jag får föda i farstun!

När känner du att din partner inte förstår dig?
– När jag säger att jag inte orkar. Det handlar oftast om nattningen av Belle. Den kräver mycket engagemang, så vi brukar köra varannan kväll, men ibland orkar min kropp inte det och jag vill bara däcka i soffan. Då kan jag ibland känna att han tror att det är en undanflykt.

Andrea Norrman och dottern Belle badar

Vem i familjen vinner namndebatten?
– Förra gången var det Linus, så den här gången är det minsann min tur!

Hur ska du föda?
– Jag vill ha en förlossning så lik min förra som möjligt då allting gick så overkligt bra. Jag födde vaginalt med min partner vid sidan om mig.

Vilken bebis-pryl har du redan köpt?
– Jag köpte faktiskt syskonvagn igår. Jag kände att jag ville ha det avklarat nu och dessutom är det en vagn som går att ha som både enkelvagn och syskonvagn. Jag ska inte sticka under stol med att jag har köpt massa söta bebiskläder också, hehe.

Vad längtar du mest efter att göra när bebisen tittat ut?
– Bebismysa. Spädbarnstiden går så otroligt fort har jag förstått nu när Belle ska börja förskolan, så jag ska passa på att sova, gosa och mysa hemma med lillebror när storasyster är på förskolan.

Andrea Norrman var med i Paradise hotel

Hallå där inne!

Här finns alla kändismammor som varit Veckans preggo!


Missa aldrig några gravid-artiklar: besök mama.nu varje dag!