Nytt armband ska göra partnern mer delaktig under graviditeten

Som blivande pappa, eller partner, kan det vara svårt att känna sig riktigt delaktig i en graviditet. Nya armbandet Babybuzz hoppas kunna förändra det.

 

Enligt en undersökning gjord av Novus på uppdrag av Libero uppger 6 av 10 kvinnor att de var mer engegerade i sina graviditeter än vad deras partners var. Nu har blöjföretaget utvecklat ett armband för att öka pappornas engagemang.

Armbanden fungerar som så att mamman har en liten knapp på sitt armband och pappan har en vibrator i sitt. När barnet i magen sparkar eller gör sig påmint på något annat sätt trycker mamman på knappen och skickar en "buzz" till pappan.

– En graviditet angår båda föräldrarna lika mycket, men anknytningen fungerar annorlunda för den som inte bär på barnet. Vi hoppas att Babybuzz kan bli en liten hjälp i det stora jobbet att vara tillräckligt nära varandra under graviditeten, säger Camilla Svensson, som är ansvarig uppdragsgivare på Libero.

Armbandet finns än så länge bara som prototyp. Vill du veta mer om det och följa utvecklingen av produkten så hittar du kampanjsajten här.

Här kan du se en kort film om hur armbandet fungerar:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!