Foto: Central IT Alliance

Gravidkalendrar och andra suveräna appar för gravida

Är du gravid och vill följa din bebis utveckling i magen? Numera finns det massvis med gravidappar och gravidkalendrar att ladda ner och följa. Här tipsar vi om 5 favoriter.

5 grymma gravidappar och gravidkalendrar

1. Ovia Pregnancy

En populär app (på engelska) som ger nya uppdateringar varje dag. Här kan du lägga in allt från MVC-besök och blodtryck till träning och hur du har sovit under natten.

Du kan även lägga till foton, köplistor och andra noteringar. Dessutom finns ett forum och en gravidkalender där din bebis benämns med det smeknamn du har angett, personligt och mysigt.

Varje vecka jämförs din bebis storlek med en frukt eller grönsak vilket gör att det blir enklare att relatera till storleken. Och när det är dags för bebisens ankomst finns en timer för när värkarna börjar. Vi gillar!

Pris: Gratis

2. Preglife - Gravid & Baby

Den här appen har nog många som väntar smått varit i kontakt med. Här kan du följa din bebis utveckling vecka för vecka samt läsa om vad som händer i mammans kropp.

Appen har även andra funktioner som mvc-besök, kostråd, värktimer och information som kan vara bra att veta. Appen har en egen Play-kanal med avslappningsövningar och andra filmklipp.

Dessutom finns information om vad som händer efter graviditeten och information om bebisen till det att han/hon fyller 2 år.

Pris: Gratis

3. Baby Pics

Gör fina bildkollage av dina bilder och skapa milstolpar från din graviditet till att barnet föds och växer upp. Här kan du dekorera bilderna med fina illustrationer, personliga texter och filter. En superapp!

Pris: Gratis (köp inuti appen) 

4. MamaFitness

Att vara gravid betyder inte att man måste ligga på sofflocket och äta praliner i nio månader. Med Olga Rönnbergs app MamaFitness får du råd om hur du ska träna beroende på i vilken vecka du är i, tips på kost och filmer som visar exakt hur du ska genomföra träningen.

Pris: 109 kronor

5. Strong mom

Det här är ett bra styrketräningsverktyg för mammor före, under och efter graviditeten. Appen innehåller över 100 övningar som beskrivs via filmklipp och text. Användarna kan föra träningsdagbok och skapa en fototidslinje över graviditeten och träningsresultaten. Tydlig och enkel att använda.

Pris: 69 kronor

Läs också: Graviditetskalender – din (och bebisens!) graviditet vecka för vecka

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer