9 stadier vi går igenom när vi plussar på stickan

Att hoppas på att man är gravid och sedan behöva vänta på resultatet från stickan är en pärs och känslorna är ofta lite all over the place. Dessa stadier har nog de flesta gått igenom i väntan på ett positivt resultat.

1. Förvirringen

Hur gör man med det där testet egentligen? Och varför är förpackningen inbrottssäker? Alltså, finns det någon som har lyckats pricka stickan på första försöket? Frågorna är så många!

plussa pa stickan gravidtest

2. Nervositeten

Ska man behöva vänta nu också?! Det här måste vara livets längsta minuter. Kan timern ringa snart eller? Hur många gånger hinner man titta på ett test på två minuter egentligen?

plussa pa stickan nervos ross

3. Glädjen

Plus! Ja! Hurra! Äntligen ska jag få en bebis. Eller… hur många är det där inne egentligen?!

plussa pa stickan glad

4. Misstron

Fast, hur vet jag att det här graviditetstestet verkligen fungerade? Det är nog bäst att köpa två till för att vara på den säkra sidan. Okej, klockan är åtta på kvällen och apoteket är stängt. Kanske grannen har ett över? Eller säljer de test på närlivs?

plussa pa stickan graviditetstest

LÄS OCKSÅ: Graviditetskalender – din graviditet vecka för vecka

5. Stressen

Varför tänkte jag inte på att jag måste vänta igen?! Det här är ju ännu värre. Tänk om de här tre testerna plötsligt visar negativt! Två minuter är ju en evighet! Okej, om jag spelar lite Candy crush kanske tiden går fortare. Nähä, fortfarande 45 sekunder kvar tills jag kan utläsa resultatet.

plussa pa stickan laura dern

6. Glädjen (igen)

Plus, plus, plus, plus! Hurra! Det ligger verkligen en bebis där inne. Eller kanske två. Eller tre! Det spelar ingen roll, jag är så glad, så glad!

plussa pa stickan glada

7. (Den lilla) paniken

Vänta, ska jag bli förälder? Men festerna då? Och de spontana resorna? Tänk om det blir missfall. Herregud, vad har jag gett mig in på?

plussa pa stickan panik

8. Gråtfesten

Jo, det här är den bästa nyheten någonsin. Hjälp, nu kom det snor på tröjan också. Varför gråter jag, det ska ju bli så mysigt att bli förälder. Undrar vad det blir. Och vad ska hen heta? Hoppas att hen blir mest lik mig!

plussa pa stickan fulgrat

9. Otåligheten

Ska jag behöva vänta i NIO MÅNADER?! Jag vill träffa min bebis NU!

plussa pa stickan bebis

Gå med i vår grymma grupp mamapower på Facebook. En mammagrupp du inte behöver lämna hemmet för!