11 roliga sätt att avslöja graviditeten på

Har du upptäckt att du är gravid och vill skrika ut det för hela världen? Här är 11 fyndiga sätt att avslöja graviditeten på – för din partner, släkten eller alla bekanta på sociala medier.

Avslöja för din partner

Många par gör graviditetstestet ihop (åtminstone med första barnet) men om du vill ta testet på egen hand finns flera små överraskningar eller roliga sätt att avslöja graviditeten på.

En fejktatuering

När influencern Kenza Zouiten avslöjade för sin man Aleks att hon var gravid, efter en lång kamp med IVF, så lurade hon honom att hon skaffat en tatuering på magen. Aleks verkade inte helt nöjd till en början... tills att han insåg vad som faktiskt stod på magen: "Tata". Tata betyder pappa på serbiska och ögonblicket där Aleks förstår att de ska bli föräldrar är magiskt (cirka 17 minuter in i videon)!

https://www.youtube.com/watch?v=qdcU4Z1bMPo

Överraska under frukosten

Duka fram frukosten och låt den positiva stickan ligga bland osthyvel, smörpaket och kaffekoppar. Hur lång tid tar det tills partnern upptäcker den och kopplar? Eller så säger du det med en kopp!

 Mugg från Bluebox.

Spela spel

Brukar ni köra Wordfeud mot varandra, eller kanske spela Alfapet IRL? Preppa bokstäverna när partnern inte ser och bilda ordet "Gravid", "Bebis" eller liknande.

Ett par extra skorNär din partner ligger och sover – smyg till hallen och sätt ett par babyskor bredvid hans eller hennes.

 Foto: Pexels.

Berätta för familjen eller vännerna

En bulle i ugnenNär "Bonde söker fru"-paret Caroline Kejbert och Joacim Rickling avslöjade graviditeten med Wilda för Joacims föräldrar placerade de just en bulle i ugnen:

– Efter ett tag fick Joacims pappa syn på bullen och utbrast ”Men va sjutton! Det är ju en bulle i ugnen!”. Det tog ett tag för dem att koppla ihop vad det betydde, men när de märkte att vi stod och fnittrade så förstod de direkt, berättar Caroline.

Fotografera reaktionerna

Om det är dags för släktträff är en kul idé att samla alla för en gruppbild. Istället för att be dem säga "Cheese" kan du uppmana dem att säga "Vi ska få en ny släkting!". Bilden lär bli legendarisk.

Avslöja genom syskonet

Väntar ni ett andra barn kan det vara kul att berätta för familjen genom det blivande storasyskonet. Vad sägs om att trycka eller köpa en tröja där det står "storebror/storasyster" till exempel?

 Tröja, Livly.

Spela sällskapsspel

Bjud in till spelkväll och kör exempelvis charader som bildar meningen "Vi ska ha en bebis", eller kör frågespel och ställ frågan "Vem runt bordet har en bebis i magen?".

 

Outa på sociala medier

En bild säger mer än tusen ord...

...stilrent:

 Foto: Imgur

...gulligt:

 Foto: Pinterest.

...kreativt:

 Foto: Pinterest.

Läs också – 10 saker du inte vill höra när du är gravid

Av: Annika Leone och Lisa Nylén

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande