10 saker du ALDRIG trodde att du skulle googla innan du blev gravid

Foto: Dean Mitchell

Det kanske inte händer ofta att du googlar ”Jätteslemmiga flytningar”. Förrän du är gravid. Här är 10 saker du aldrig trodde att du faktiskt skulle söka på.

Ämnen i artikel:

1. ”JÄTTEtjocka flytningar”

Kommentar: Första gången du googlar något om onormala flytningar tittar du dig omkring först, även om du är ensam hemma. När du fått lite rutin på flytningsresearchen bildgooglar du utan problem när du sitter på bussen. För ja, det är många olika typer av flytningar som behöver googlas.

2. "Kan bebisen sparka hål i magen?"

Kommentar: Nej. Eller? Det står inte så mycket om det. Men hade någon blivit söndersparkad hade det kanske stått? Och det är ju ett himla liv om att foster har naglar så tidigt. De måste ju kunna rispa sönder fosterhinnan?

3. "Ljud livsfarligt för bebis?"

Kommentar: Du har äntligen unnat dig en kväll med dina kompisar, och följer till och med med ut! Så kul! TILLS. Du inser att basgången är svinhög. Och att vattnet kring bebisen transporterar ljudet snabbare och multiplicerar det till en miljon decibel. HJÄLP. Är barnet dövt nu? Riktigt rolig utgångskväll verkligen.

4. ”Missfallsrisk vecka X”

Kommentar: Att de 12 första veckorna passerat, innebär inte med automatik att missfallsrädslan försvunnit. Oh no. Den kan fortsätta med skräckproportioner. Varje vecka är en ny möjlighet för nya risker i barnets utveckling.

5. "Kan killen poka bebisen under samlag?"

Kommentar: Du fattar ju att det inte är så att snoppen kan nudda barnet eftersom det finns en hel livmoder i vägen. Eller? Och bonkar den liksom emot livmodern så att det stör bebisen? Och sperman? VAD gör DEN? Du kan väl inte bli dubbelgravid? Så många frågor, så många googleträffar, tack och lov.

MISSA INTE: mamas karriärsevent med Isabella Löwengrip

6. ”Magform pojke eller flicka?”

Kommentar: Du VET att det inte går att se på magen om det är en pojke eller flicka. Inte heller kan du få denna kunskap genom bikarbonattestet. Ändå googlar du det. Och gör testen. Flera gånger.

7. "Missfall av julskinka?"

Kommentar: Alla dessa saker man kan feläta och feldricka. Inte så himla KONSTIGT att du blir googlebesatt när alla ska påpeka alla farliga saker och säga "Ska du verkligen äta det där?" så fort du är på gångsavstånd till en salamibit.

8. ”Kissa på sig gravid vanligt”

Kommentar: We have all been there. När någon säger ”När missionären drog ett skämt skrattade inte kannibalerna med honom, utan åt honom” och liknande, blir dina byxor av uppenbara skäl plaskblöta. Och du känner dig förutom sipprande, väldigt pinig. Din kvarvarande vän Google tröstar dig dock med att detta är extremt vanligt.

9. "Hur ser slemproppen ut?"

Kommentar: Fram tills att du blir gravid betyder slempropp medelålders raggare på krogen, som säger ”tjena sötnos” till tonåringar. Sjukt att slemproppar faktiskt finns i en form som överensstämmer med vad de låter som. Riktigt jobbigt att bildgoogla den dock.

10. ”Hur sätter man på privat läge i mobilen?”

Kommentar: Ja, det är liksom en förutsättning för att ha fri till gång till den googlekunskap du behöver som gravid.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande!