Daniella, 25: "Jag födde Joline hemma i sängen"

Vi älskar spännande förlossningsstories! I nya numret av mama berättar sju mammor hur det gick till när de födde. Här berättar mamas tidigare modeassistent Daniella Svanholm, 25, hur det gick till när dottern Joline, idag 5, föddes hemma i sängen.

Missa inte vårt exklusiva erbjudande just nu! 4 nr av mama + lyxigt kit från bareMinerals för bara 98 kr! Ta del av erbjudandet här!

 

– Den 17 juni för fem år sedan vaknade jag klockan sju, plockade lite i lägenheten och när jag diskat undan gårdagens disk gick jag för att duscha. Då började jag känna molande värk och tänkte att det var vanliga förvärkar, jag var i vecka 40+1. Jag bad min sambo klocka mina värkar, som helt plötsligt kom lite oftare. Det var redan ganska tätt mellan dem och helt plötsligt började det göra jätteont. Från ingenstans ville jag både spy rakt ut och bajsa samtidigt. Vilket jag gjorde. Naken, i badrummet. Jag började ofrivilligt att krysta och skrek att ”jag kommer dö!”.

– Vi bestämde oss för att ringa förlossningen någonstans där vid kaskadspyan och fick höra klassikern ”ta en Alvedon, du är förstföderska, sååå jaaa ... ” Någonstans visste jag ju klart och tydligt att jag INTE var i latensfasen, om jag säger så, men det trodde ju inte de på. Medan min sambo pratade i telefon kravlade jag mig på något sätt till sängen och gjorde det min kropp sa åt mig att göra – föda ut den här avkomman. Det var väl inte förrän min sambo sa till sköterskan i telefonen att ”nu ser man faktiskt att huvudet snart är på väg ut!” som de faktiskt förstod att de borde skicka en ambulans. Det gjorde de, kvart över åtta, och snart kom två ambulansmän inrusande i lägenheten, såg mig ligga där med ett spädbarnshuvud mellan benen och började dra ut bebisen och trycka mig på magen. 

Hur kändes det efteråt när dramatiken var över?

 

– Sedan var hon ju ute, min fantastiska dotter 

Joline

, med samma tålamod som sin mamma – alltså inget tålamod alls! Från första molande värken till att hon var ute tog det en timme och 40 minuter. Men jag kände förstås väldigt starkt att jag aldrig ville vara med om något liknande någonsin igen. Så med min son 

Mio

, som nu är tre år, bad jag att få bli i gångsatt i god tid.

 

MISSA INTE!

 

Fler förlossningsstories kan du läsa i mama nr 1 som finns i butik nu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!