Foto: Istock

10 jobbiga saker som inträffar när man är höggravid

Så är du äntligen där, i slutet av graviditeten. Magen är härligt stor och rund och inom kort får ni träffa er nya familjemedlem. Bara lycka, eller? Här är 10 jobbiga situationer som de flesta höggravida kan känna igen sig i.

1. Det är omöjligt att ta på sig skorna
Det blir tvärstopp när det är dags att sätta på sig skorna och du får utföra all möjlig akrobatik för att lyckas. När de väl är på kommer nästa utmaning; du måste knyta dem också.

2. Att tappa saker är lika med katastrof
Att böja sig ner och plocka upp det du tappat går bara inte och du ångrar att du inte köpte den där griptången som farmor tipsade om.

3. Intimhygienen blir lidande
Att raka bikinilinjen eller benen är som att måla en tavla med bindel för ögonen.

4. Sömnen är obefintlig
Var det inte när bebisen kommer som sömnbristen skulle infinna sig? Nej, redan nu vänder och vrider du dig halva nätterna för att hitta en skön sovställning. Dessutom har du börjat snarka och nästäppan hindrar dig från att andas.

5. ALLT trillar ner på magen
Matrester på kläderna är mer regel än undantag.

6. Du blir en trafikfara
Plötsligt får du inte plats bakom ratten längre, om du inte backar sätet en kilometer och riskerar att inte nå ner till pedalerna.

7. Du kommer inte upp ur sängen
Plötsligt inser du att där du ligger, där får du ligga.

8. Du kan inte dra in magen
Du kommer inte längre förbi andra människor. Och nej, det går inte att dra in magen, den sitter där den sitter.

9. Du glömmer bort magen
Du tar fel på din egen omkrets och när du vänder dig om råkar du dunka till 2-åringen med magen så att hen flyger all världens väg.

10. Det blir slitmärken på ALLA kläder
Eftersom magen alltid trycker mot någon bordsskiva eller en uttöjd dragkedja på jackan får du dras med små hål och slitmärken på kläderna.

Du vill säkert även skratta åt denna lista: ”Min dotter åt en mus” – och 20 andra äckliga saker barn har stoppat i munnen
Eller läsa den här artikeln: Förlossningspepp: Michaela Forni ger tips till höggravida Petra Tungården 

Av: Jenny Fagerlund

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!