ANNONS

Innehåll från Weleda

Time saver i badrummet – snabba knepet som funkar

Olika syror, sheetmasks, k-beauty, 10-stegsrutiner morgon och kväll, dyra serum och krämer – behöver man verkligen allt det där? Skönhetsexperten Maria Ahlgren säger nej, det är dags att gå back to basics. Vi tog ett snack med henne om naturlig hudvård och hur man som småbarnsmamma sparar tid.

Hudvårdsrutinen. Vissa älskar den – andra tycker bara det är ett nödvändigt ont. Oavsett vilket läger du tillhör är det viktigt att du använder rätt hudvårdsprodukter för just dig. Men hur vet man vad ens hud behöver?

– De flesta hudar behöver mer fukt, så oavsett hudtyp eller tillstånd ska du slösa med fukten. Om din hud har svårt att hitta balansen så rekommenderar jag att gå till en duktig hudterapeut som kan berätta hur du ska sköta om huden hemma, berättar skönhetsexperten Maria Ahlgren.

Maria Ahlgren kallar sig själv för hudvårdsnörd.

 

Okej, rätt hudvård är steg ett. Men är det verkligen nödvändigt att rengöra huden både morgon och kväll?

– Jajamen! Har vi smuts och gammal talg kvar på huden tas inte produkter upp ordentligt, så hela rutinkedjan påverkas av dålig rengöring, berättar Maria.

Skippa komplicerade rutiner

Maria påpekar dock att man gärna kan strunta i rutiner med många produkter. Hon tror att trenden går mot så kallad ”skin minimalism”. Alltså att man använder färre, men bra, produkter.

– Huden tappar lätt balansen av långa, komplicerade rutiner med tiotals produkter varje dag. Många överbehandlar sin hud med starka syror och hemmamixtrande. Följden blir en skadad hudbarriär och en mer känslig och stökig hud.

Det är alltså dags att gå back to basics. Maria är noggrann med vilka produkter hon använder – de ska vara bra för såväl hud som miljö. Hon berättar att man som konsument ska fundera på kring hur produkten är producerad.

– Som konsument måste man vara kritisk. Att företaget jobbar hållbart i stort är viktigare än en enskild ekologisk ingrediens i en produkt.

Satsa på naturlig hudvård

För att ta hand om hud och jord på ett hållbart sätt kan man använda sig av naturlig hudvård. Klassiska märket Weleda, som grundades år 1921, tillverkar 100% certifierade naturliga hudvårdsprodukter. Deras kultprodukt Skin Food ligger Maria varmt om hjärtat.

Krämen Skin Food är en multiprodukt du kan använda på hela kroppen.

Skin Food har hängt med mig genom livet. Den har lagat mina nariga nagelband och räddat mina extremt torra händer många gånger. Jag använder den också som ansiktskräm under kalla vinterdagar och som highlighter ovanpå min foundation. Bara doften av Skin Food gör mig trygg.

Skin Food innehåller naturliga växtingredienser som styvmorsviol, ringblomma och kamomill som traditionellt använts för sin lugnande och vårdande effekt på huden. Krämen är så pass mild att den kan användas av hela familjen.

– Jag och min dotter Vera delar på min Skin Food-tub. Hon blir lätt narig och röd runt munnen, även om det idag inte är i närheten av nattidens fnaskrans, så marinerar vi henne i Skin Food innan hon går och lägger sig.

Både Maria och dottern Vera använder Skin Food.

Vad är dina bästa tips för att ta hand om sin hud på ett hållbart och naturligt sätt?

– Storheten ligger i de små, dagliga rutinerna. Att varje dag försöka äta mycket grönt och vara snäll mot sig själv – stress påfrestar även huden. Om du verkligen inte orkar göra en hudvårdsrutin, rengör i alla fall huden på kvällen och smörj in med en bra fuktkräm. Och ha solskydd varje dag! Det är den bästa försäkring du kan ge din hud. De bästa vanorna är dem du faktiskt gör.

Skin Food finns även i en lightversion, som har en lättare formula.

För att hinna med alla sina vanor och det som behöver göras som småbarnsmamma är små hacks som sparar tiden ovärderlig. Maria tipsar om att man kan preppa sin frukost kvällen innan för att minimera morgonstressen.

– Jag och familjen älskar overnight oats eller en hemmagjord granola. I badrummet är multifunktionella produkter räddningen. När du smörjt ansiktet eller barnen med Skin Food och har lite kräm kvar på händerna, applicera resterna i hårtopparna. Den funkar som en stylingkräm och ger massa fukt.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Weleda och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!