ANNONS

Innehåll från Visit Åland

Nordiska semesterpärlan som är perfekt för alla barnfamiljer!

Ta med dig familjen på en härlig resa till Åland i sommar! Vi tipsar om sex platser som passar stora som små.

Åland är utomlands men bara ett stenkast från Sveriges östkust. Visste du att Åland dessutom har flest soltimmar i Norden från maj till augusti? Perfekt sommardestination med andra ord! Ta med familjen på en rolig resa med en massa aktiviteter för stora som små.

Lilla Holmen

Spana på färgglada påfåglar och lek pirat på Lilla Holmen!

Lilla Holmen är en egen liten ö, bara en kort bro från Mariehamns östra strand. Förutom att njuta på stranden och plaska runt i havet finns det en massa olika saker att hitta på, både för små som stora barn. Klättra i piratskeppet, meta från bryggan eller varför inte utmana varandra i beachvolleyboll? Lilla Holmen är även en fågelö, så påfåglar och hönor vandrar runt fritt. Det finns också ett fågelhus med småfåglar man kan titta på.

Käringsunds Viltsafari

Se djur på nära håll när ni åker på åländsk safaritur!

Åk på en åländsk safaritur! På en guidad rundtur i safarivagnen får ni se strutsar, lamor, kronhjortar, dovhjortar och vildsvin. Under turen gör man uppehåll för att locka fram djuren, så man får möjlighet att se dem på nära håll. Ni får också se en fågelsjö där svanar simmar omkring. Käringsunds Viltsafari ligger i närheten av Eckerö Linjens hamn.

Degersands badstrand

Bygg fantasifulla sandslott och bada tills fingrarna blir skrynkliga på Degersands badstrand.

Vad är bättre under varma sommardagar än att bada i havet och bygga sandslott eller slappa på stranden? Inte mycket! Degersands badstrand bjuder på vit sand och böljande blått långgrunt hav. Om ni gillar att basta i familjen finns också en bastu man kan få hyra. Stranden blev även år 2014 utsedd till näst bästa oupptäckta stranden i Europa*, bara en sådan sak!

Trollstigen

Nyfiken på lite trollhistorier, då ska ni bege er till Trollstigen! Den berättar en saga om stortrollen, jätten Singer, de luriga istrollen, harpalten och lilla Vill Vallareman. Trollstigen är en kilometer lång och ligger vid utsiktstornet i Getabergen på norra Åland. Stigen är tänkt för barn 4-10 år.

Jan Karlsgården

Nyfiken på åländsk historia? Då kan ni åka till Jan Karlsgården för att få en bild av hur en gård kunde se ut under 1800-talet.

Jan Karlsgården är ett friluftsmuseum som grundades år 1930. Gården ger dig en bild av hur en åländsk gård kunde se ut under 1800-talet komplett med många åländska traditioner. Under juli anordnas aktivitetsdagar med bland annat smörkärning för hand, färgning av garn och spinning. Om ni blir hungriga kan ni smaka på Ålandspannkaka!

Fler aktiviteter för hela familjen hittar du här.

Vinn resa!Har du blivit sugen på att besöka Åland med familjen? Nu kan du tävla om en resa dit värd 10.000 kronor! Läs mer och tävla här.

*Källa: De bästa oupptäckta stränderna i Europa utsågs av brittiska tidningen Metro och resebloggen Beachtomato

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Visit Åland och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!