ANNONS

Innehåll från Propyless

Foto: Liderina

5 vanliga hudproblem hos dig och ditt barn – så löser du dem

Din och din babys hud får utstå många påfrestningar där vissa hudproblem är mer förekommande än andra. Här är fem av de vanligaste, och hur du enkelt kan lindra besvären.

Problem med huden kan bero på olika saker. Det är viktigt att veta vad symptomen bottnar i för att kunna hitta rätt lösning. Här är några av de mest förekommande hudproblemen hos barn, samt småbarnsmammor, och förslag på vad du kan göra för att lindra.

Mini-problem: Svidande läppar

Så viktigt att den där lilla tungan stannar inne i munnen, under de kallare månaderna.

Under årets kallare månader är temperaturen inte bara lägre, luften är också mycket torrare. Det kan påverka våra små på så sätt att de, när de är ute, vill slicka bort smärta och torrhet. Resultatet blir ofta rodnad runt munnen och ännu torrare läppar.

Lösning: Steg ett skulle ju vara att få barnet att sluta slicka sig om munnen, men det är lättare sagt än gjort. Smörj in huden runt munnen med en mjukgörande lotion utan onödiga tillsatser och som inte svider.

Mini-problem: Frostbitna kinder

Även detta är ett säsongsbetonat bekymmer och aktuellt för många små just nu. Den kalla och torra luften och stora temperaturskillnader kan nämligen vara hårda mot små ansikten som leker utomhus och som sedan kommer in i värmen.

Lösning: Här gäller det att försöka klä in kinderna, men också smörja in dem regelbundet med en lotion som är snäll mot huden. Propyless är en variant som varken kladdar eller svider, vilket är väldigt viktigt när det kommer till att smörja in barnen. Den är okej att använda redan från 0 år och passar till ansikte, händer och kropp. Den återfuktar och skyddar huden mot torrhet – men kom ihåg att inte gå ut direkt efter du smörjt in dig och ditt barn. Det kan nämligen kyla ner ansiktet och torka ut huden.

Mini-problem: Kliande böjveckseksem

Förebygg eksem genom att varsamt smörja in knä-, arm- och andra böjveck. Foto: GeorgeRudy

Hos små barn är det inte ovanligt med eksem i böjvecken. De där torra, röda och kliande utslagen som vanligtvis sätter sig i arm- och knäveck är atopiska eksem som kan vara en långdragen plåga för barnet.

Lösning: En skadad hudbarriär kan leda till just eksem, det kan man förebygga genom att använda mjukgörande lotion. I ett senare skede, om eksem har blossat upp, kan inflammationen kräva en behandling av kortison.

Mamma-problem: Torr och flagnig hy

Kom ihåg att fylla på med vatten, om du ammar.

För ammande mammor kommer ofta torr hy som ett brev på posten. Förutom att vi alla får tunnare, torrare och mer känslig hy med åren gäller det att komma ihåg att dricka mycket vatten, om du ammar, eftersom mycket av vätskan går till bröstmjölken istället för att återfukta huden. Lägg därtill andra saker du gör som sliter på huden, som rakning eller mycket duschande, och huden blir extra torr.

Lösning: Återfukta huden så ofta du kan. Har du duschat? Smörj dig (gärna medan du fortfarande är lite fuktig). Har du varit ute på promenad? Smörj händerna, när du tagit av dig vantarna. Har du rakat benen? Smörj in dig efteråt. Propyless fungerar för alla situationer och till alla i familjen.

Mamma-problem: Nariga händer

För nyblivna mammor och pappor väntar många blöjbyten vilket innebär att du tvättar händerna oftare än vanligt. Det irriterar ofta den naturliga hudbarriären och vissa föräldrar kan få problem med handeksem.

Lösning: Som nämnt tidigare så kan just eksem, i ett tidigt skede, förebyggas med en lotion. Ha en stående vid handfatet så kommer du ihåg att smörja efter varje tvätt.

Det här är Propyless:

• Godkänd från 0 år

• Kladdar och svider inte

• Lättabsorberad lotion (9 % fett)

• Väldokumenterad effekt

• Passar kropp, händer och ansikte

• Parfym- och parabenfri

Köp Propyless här!

Propyless lotion (propylenglykol) är ett receptfritt läkemedel för torr hud av olika slag. Läs bipacksedeln noga! www.trimb.com

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Propyless och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!