ANNONS

Innehåll från Pampers

Våra influencers 7 bästa tips: Så fixar du en fantastisk babyshower

Att ordna en härlig babyshower till en blivande mamma är nästan ett måste – och dessutom lätt fixat. Vi har samlat de 7 bästa tipsen från våra influencers Annika Leone, Emily Slotte, Knivlisa och Vanja Wikström!

Babyshowers har blivit allt vanligare i Sverige. Det är ett fint sätt att överraska och fira en blivande mamma och det lilla liv som är på väg. Låt gärna kreativiteten flöda när det gäller lekar, godsaker, Pampers blöjtårtor och dekorationer.

 På Vanja Wikströms babyshower var temat enhörningar, vilket syntes på blöjtårtan. En blöjtårta är ett kreativt och roligt sätt att överraska din vän – och blöjorna går ju att använda sedan! Pampers har all information du behöver om vilka blöjsorter som passar.

1. Bygg en blöjtårta av Pampers-blöjor

Att göra en kreativ och originell blöjtårta (vill du veta hur man gör, se filmen längst ner!) är ett mysigt pyssel men också en rolig present att få. Dessutom är det praktiskt för de blivande föräldrarna att kunna plocka sina första blöjor från en härlig tårta när barnet har fötts.

Och du, spana in våra influencers personliga och fina Pampers blöjtårtor och rösta på din favorit! 

2. Låt babyshowern bli en överraskning!

Emily Slotte gillar överraskningsmomentet: ”När det kommer till utförandet av babyshowern så är jag ett stort fan av överraskningsmomentet. Jag gillar tanken på att själv bli överraskad med en festlighet och så även att planera en. Det är något visst med att inte veta när/om/hur en festlighet kommer att inträffa om det så handlar om en babyshower, möhippa eller liknande. Livets stora saker ska firas och det med överraskning och fest!”

Emily Slotte tipsar om att ha babyshowern på eftermiddagen eller kvällen så att ni hinner njuta ordentligt av varandras sällskap.

3. Ha ett tema på din babyshower

Vanja Vikström tycker att det utöver färgtema är kul om själva babyshowern i sig har ett tema: ”Nåt som relaterar till gravidisen såklart. Enhörningar var ju ett klockrent tema på min firning, älskart! Det var till och med små enhörningar på cupcakesen (obs extrem överkurs)!”

En babyshower är det perfekta sättet att fira en blivande mamma. Annika Leones inspirationstips är att ösa kärlek över din vän.

4. Håll hyllande tal till din vän

Annika Leone tycker att hyllande tal är det viktigaste av allt: ”Att ösa kärlek över sin vän som ska gå in i sin mest betydelsefulla period i livet är ett måste! Och kom ihåg att inte utesluta någon vän i gänget bara för att hen inte har barn – alla måste få vara välkomna oavsett sin status i livet.”

 Knivlisa tipsar om roliga lekar. Varför inte skriva fina meddelanden på blöjor till den blivande mamman? Pampers har blöjor som är anpassade till det nyfödda barnet.

5. Skriv en hälsning på blöjorna till den blivande mamman

Knivlisa tipsar om att låta alla gäster skriva hälsningar och lägga i en massa Pampers-blöjor: "Tänk vad trevligt att gå upp på natten och byta blöjor på den nyfödda och så ligger små brev i blöjorna från folk? Eller skriv något annat om du inte har något snällt att säga. Det här är mina bästa kiss- och bajs-skämt."

Vår profil Vanja Wikström tipsar: Se till att babyshowern blir extra härlig genom att dekorera och pynta hemmet speciellt för tillfället. Knivlisa tipsar om roliga lekar.

6. Hitta på roliga lekar

Knivlisa tipsar också om att hitta på roliga lekar och frågesporter på babyshowern, till exempel ett bebisquiz med bebiskunskaper eller leken Gissa bebisbild: ”Be alla ta med en bild på sig själv som bebis. Den blivande modern (med aktiv modersinstinkt) ska lista ut vem som är vem. För varje rätt får den blivande mamman en voucher på lunch som ägaren till bilden ska bjuda mamman och den kommande bebisen på.” Emily Slottes bästa lektips är att göra en charader baserad på förlossningssituationer och graviditetssituationer: ”När jag planerade min vän Idas babyshower så skrev hennes vän Olga som jobbar som barnmorska ett helt gäng sådana och jösses som vi skrattade, tårarna sprutade!"

Här är Annika Leones tjusiga bukett av Pampers-blöjor!

7. Gör en bukett med blöjor

Annika Leone spontangjorde en bukett med blöjor och tycker att det är ett fint inslag på paketbordet: "Och så enkelt att göra – bara ta ett gäng blöjor, jag använde Pampers new baby (en förpackning kan man också ha med som en av presenterna!) och rulla dem och sedan linda in dem i kräppapper."

På Pampers hemsida kan du läsa mer om nyföddas behov för att utvecklas på ett positivt och hälsosamt sätt och vilka blöjor de behöver.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Pampers och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!