ANNONS

Innehåll från Lundby world

Så stimulerar du ditt barns kreativitet – med årets leksak

Att leka är livsnödvändigt för barn och i förskoleåldern är kreativa rollekar vanligt bland kidsen. Dockskåp passar perfekt för att utveckla sin fantasi – här berättar vi varför.

Att kidsen ibland väsnas mycket, stökar ner hemma eller smutsar ner sina kläder är bra, för förhoppningsvis betyder det att de har lekt – och lek är livsviktigt.

Lek lär barnen om sig själva, sin kropp och sin omgivning. De får lära sig att kompromissa och bearbeta upplevelser, händelser och intryck. Förutom det tränar även barnen empati, språket, utvecklar sin fantasi och kreativitet.

När de är i 5-årsåldern kan de skilja på fantasi och verklighet och tycker att det är roligt med rollekar. Det kan handla om familj, husdjur, filmer eller sådant som de har sett på tv.

Årets leksak 2019

Dockhuset Lundby Room, från Micki Leksaker, vann nyligen priset ”Årets Leksak för förskolebarn”, som delades ut av Lek & Babybranschen.

Juryns motivering löd: ”Ett klassiskt dockskåp i ny tappning. Juryn gillar att barnets kreativitet verkligen släpps loss när dockhuset kan byggas både på höjden och på bredden.”

Med nya Lundby Room kan du välja mellan att bara ha ett rum, bygga ett torn, göra ett höghus med flera lägenheter i, eller bygga precis vilken form av hus du vill.

Lundby Room

Med nya modulerna Lundby Room är möjligheterna oändliga. Vill du bygga ett hus med lägenheter med en härlig takterass eller flera småstugor bredvid varandra? Eller varför inte lyxa till ditt befintliga dockhus Life med en extra våning?

Room-modulerna kan varieras i en mängd kombinationer, bara fantasin sätter gränser. Starta med ett rum, eller sätt ihop Room som en undervåning till huset Life.

Room-modulerna kommer i tre olika storlekar, fästs med ett enkelt klick och inga skruvar behövs.

Väggarna är vändbara och tapetserade med vackra designtapeter från Sandberg Wallpaper och du kan fästa batteridrivna LED-lampor var du vill. Det går även att lyfta ur väggarna helt – vilket ger bättre åtkomst för då kan ni kan leka från två håll. Trappan fäster du hur du vill utanpå huset. Ska den leda ner till trädgården eller upp till takterassen?

Lundby Life

I Life skapar du ett liv, helt utan begränsningar. Även här kan du ta bort bakväggarna och på så vis leka i huset från två håll.

Life har vändbara väggar, designtapeter från Sandberg wallpaper, LED-belysning och flyttbar trappa – för att bara nämna några trendiga funktioner.

Även i Life finns möjlighet till batteridriven LED-belysning med obegränsat antal ljuspunkter i dockskåpet. Lamporna tänds genom ett enkelt klick och släcks per automatik efter 15 minuter. Eftersom lamporna fästs i dockhusets tak med kardborre är de dessutom enkla att flytta på.

Det här är Lundby

• Lundby startades 1947 av Axel och Grete Thomsen i Lundby, i norra Göteborg, efter att Grete två år tidigare börjat rita och tillverka dockskåp och möbler till sin systerdotter. 1947 lade Ferd. Lundqvist & Co (som sedan blev NK) den första beställningen och året därpå öppnade Axel och Grete den första dockskåpsfabriken i Lerum.

• Kärnan i Lundbys verksamhet är kärleken till design och hur den får nytt liv och ny form genom ett barns ögon när han eller hon skapar en helt egen, ny värld.

• Läs mer och hitta inspiration på Lundby.com.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Lundby world och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!