ANNONS

Innehåll från Lindex

Så kan du stärka ditt barns självkänsla – 4 tips

Ett barns utveckling är fantastiskt att följa i både det stora och det lilla. Men ibland kan det vara lätt att lägga sig i liiite för mycket. Här är fyra tips hur du som förälder kan hjälpa istället för att stjälpa.

1. Uppmuntra barnets kreativitet. Alla barn är inte supertalanger. Det betyder inte att de inte kan ha hobbies. Låt barnet på ett kravlöst sätt få testa allt från sång till teckning och bakning, och utveckla sina intressen i egen takt. I alla åldrar utgör även är våra intressen en stor del av vår person och är ofta ett sätt att knyta an till andra människor utanför förskolan, skolan och jobbet. Så uppmuntra gärna aktiviteter där gemenskap står i centrum, och där det är själva aktiviteten istället för resultatet som räknas, så hjälper du också ditt barn att odla sin sociala förmåga.

Att uppmuntra barns kreativitet är något som Lindex tagit fasta på genom att låta barnen guida dem till sina favoritkläder. Den nya kollektionen har fått namnet "This is me". På bilden syns två att kollektionens inspiratörer. Läs mer om hur barnen tänkte när de planerade sin kollektion här!

1. Låt barnet hitta – och variera – sin stil. Barn vet Johanne är en av tjejerna bakom Lindex nya kollektion. Hon är en tjej med massor av energi och rytm, spelar trummor och går i karate. ”This is me”-t-shirten är hennes favoritval.oftast redan som små vad de trivs och inte trivs i. Någon gillar rosa, en annan är en hobbit och en tredje kanske prompt måste låta håret växa under ett par månader. Även hobbitar behöver såklart skor på vintern, men ta barnens önskemål på allvar så långt det går. I sina övertygelser finns en kärna till vilka de är och håller på att bli, även om många stilfaser är övergående. När du stöttar ditt barns val bekräftar du deras identitet och visar att du ser dem.

2. Låt barnet leka ifred. Leken har sin egen dynamik och barn är programmerade att leka. Rollekar, där barnen klär ut sig och plötsligt blir riddare eller sjöhästar, är ett viktigt steg i utvecklingen. Likaså de ensamma lekarna. Och lekar där barnen tänjer på gränser och klättrar högst upp i klätterställningen. Bli inte rädd om barnet plötsligt ändrar sin lek, men var uppmärksam på förändringen. Ställ din garderob till förfogande för utklädning, var extra uppmärksam om ditt barn plötsligt blir introvert, och håll ett vakande öga i lekparken – men gå bara in i leken om den går överstyr.

3. Strössla med positiv feedback.”Ska du verkligen ha på dig det där idag?”eller ”Är inte du för stor för att leka med dockor?” är inte toppenfrågor om man vill stärka sitt barns självkänsla. Uppmuntra istället barnets val, det ger trygghet och stärker tilliten mellan er två. Ditt jobb dom förälder är att uppmuntra barnet till egna val och känna sig stolt och glad över vem hen är. För detta krävs många uppmuntrande ord och varma kramar. Isabell har också varit med och tagit fram ”This is me.” Isabell är en kreativ och nyfiken tjej som älskar att berätta historier!

Lindex kollektion ”This is me” är en kollektion av barn, för barn. Med den öppnas en ny värld av kläder där barnet kan hitta sitt eget sätt att uttrycka sig. This is me-kollektionen finns ute i butik nu. Här hittar du hela kollektionen!

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Lindex och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!