ANNONS

Innehåll från LG

Så tvättar du snabbt och miljövänligt – Emily Slottes bästa tips

Tvätthögarna hemma hos en småbarnsfamilj försvinner aldrig riktigt, trots att tvättmaskinen går varm. Men hur får du allt rent och samtidigt är snäll mot miljön? Bloggaren och trebarnsmamman Emily Slotte vet.

Att som småbarnsförälder hinna med tvätt, disk och städning är lättare sagt än gjort, och inte högsta prioritet. mamas bloggare Emily Slotte, har barnen Engla, 13, Blake, 4 och Vinnie, 1, och vet precis hur svårt det kan vara att tackla vardagsbestyren när tiden inte riktigt räcker till. – Att lära sig att "allt har sin tid" är något jag ständigt jobbar med och försöker leva efter. Jag är inte mer än människa och kan bryta ihop över den översvämmade tvättkorgen eller att jag fått köra samma tvättmaskin upprepade gånger då jag glömt bort den. Att ha bra hjälpmedel i vardagen är guld värt! Det ger mig tid att fokusera på annat.

Emily har nyligen bytt sin uråldriga torktumlare och tvättmaskin mot nya LG DUAL Inverter Heat Pump Dryer (RC90U2AV2W) och LG tvättmaskin (F14AW0S) och bytet underlättar rejält i vardagen.

Teknologin bakom LG:s torktumlare erbjuder alternativ för att spara antingen energi eller tid: energiläge med 22 procent energibesparing och tidsläge med 28 procent tidsbesparing.

– Tvättmaskinen har en funktion som gör att jag kan pausa ett startat program när jag till exempel upptäcker det där paret strumpor bakom mig eller den där bodyn som låg smutsig på skötbordet. Otroligt smart då detta händer mig nästan varje gång jag slår på en tvättmaskin!

LG:s produkter är även snälla ur miljösynpunkt och använder 30 procent mindre energi än vad som krävs med energiklass A+++. – Att ha en torktumlare som inte behöver mala igenom ett par lakan en halv evighet är så skönt! Jag är på riktigt fascinerad över hur snabbt ett program går med LG DUAL Inverter Heat Pump. Med den här torktumlaren så kan jag välja mellan energi- eller tidsläge för att optimera energiförbrukningen eller torktiden. Det innebär att jag sparar både tid och pengar samtidigt som torktumlaren är snällare mot miljön – win win!

Med EcoHybrid-funktionen kan du välja snabbtorkningstid – och det kan ju behövas när det krisar och snutte är blöt.

Torktumlaren har ett allergiprogram som eliminerar upp till 99,9 procent av allergener, såsom damm och kvalster som kan orsaka allergi- eller andningsbesvär. – Den funktionen är jag så imponerad över. Vi använder den  på alla lakan, filtar och handdukar. Magiskt bra för en småbarnsfamilj!

Emilys 3 bästa tips på hur du behåller kvaliteten på dina kläder:

1. – Var noga med att sortera din tvätt rätt efter rekommendation på tvättlappen. Tvätta till exempel aldrig plagg som enbart klarar 40 grader i 60 grader. Det sliter på plaggen och förkortar dess livslängd!

2. – Vädra plagg! Detta slår jag alltid ett litet extra slag för. Det sparar på både kläder och natur.

3. – Använd rätt program på både tvättmaskin och torktumlare! Även här är det viktigt att titta på tvättråden. Handdukar och lakan kör jag alltid som rekommenderat i minst 60 grader för att få bort exempelvis kvalster och bakterier.

Exklusivt erbjudande till mamas läsare: 20% rabatt på LG  Klicka här om du också vill testa: LG:s tvättmaskin F14AW0S (10,5 kg) LG:s torktumlare RC90U2AV2W (9 kg) Kod: LGPEAK2018 • Giltig 10/12 2018–17/2 2019

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och LG och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!