ANNONS

Innehåll från KRY

Foto: Kontrec

Så tacklar du pollenplågan - här är appen som hjälper hela familjen

Våren är här och med den följer mysig utelek i parken, gokaffe på uteserveringar och… pollenplågan! Symptom på pollenallergi kan dyka upp tidigt på året och hos både stora och små. Här är appen (och andra smarta tips) som hjälper familjen att få bukt på pollenplågan!

Det kliar i ögonen, näsan rinner och du känner dig trött och hängig. Lagom till att vinterns vabbande är över drar pollensäsongen igång. Om barnen också börjar snörvla är pollenplågan riktigt igång.

Vi kan dock trösta dig med att det finns snabb hjälp, 

på mindre än en minut kan du fixa läkarkontakten! Och du behöver inte ens lämna hemmet!

Foto: Imgorthand

 Pollenallergi kan ge olika typer av symptom. Hos KRY kommer du direkt i appen i kontakt med en läkare som kan ge hjälp och råd, skriva ut medicin och ge rätt sorts behandlingar. KRY är dessutom gratis för barn och unga upp till 20 år.

Kli i ögonen eller rinnsnuva – vad är pollenallergi?

Det första du behöver göra är att ta reda på om din lilla älsklings envisa kli i ögonen verkligen är pollenallergi eller om det är något annat. Hos KRY kommer du snabbt i kontakt med läkare som kan hjälpa dig vidare. Samtalet fixar du via telefonen utan att behöva sitta i väntrum eller gå ut i pollenstinn vårluft.

Pollenallergi kan göra barn lite slöa och okoncentrerade. Symptomen kan också vara rinnande snuva, att det kliar i ögon och näsa och att man nyser mycket. Hassel och al är de pollensorter som brukar komma först, ibland redan i februari. Björk slår till tidigt och håller i sig hela försommaren. Och så får vi dras med gräs och gråbo ända till höstmånaden september. Foto: Gregory_DUBUS

Hur kan jag lindra allergin?

Att lindra allergin är inte så svårt. Försök att hålla fönstren stängda, använd luftrenare inomhus, undvik att torka lakan och kläder utomhus. Kom dessutom ihåg att hålla koll på pollenprognoserna. Om detta inte hjälper kan du kontakta en läkare för att få vidare hjälp.

Vilken hjälp finns att få?

Det finns många receptfria läkemedel som kan hjälpa och lindra. Är du inte nöjd med din befintliga medicin kan en läkare på KRY också hjälpa dig att hitta en behandling som fungerar för just dig. Läkaren ser till varje familjemedlems individuella behov. Kontakta alltid en läkare först, om du är osäker på din eller barnens allergi. Med KRY behöver du inte ta med dig barnet ut, utan kan enkelt göra ert läkarbesök hemifrån köksbordet via videon i appen. Du kan till och med få medicinerna hemskickade.

Låt barnen vara ute och leka så mycket som möjligt. Men var uppmärksam på symptom på pollenallergi. Det finns bra behandling att få. Foto: This content is subject to copyright.

KRY kan så klart hjälpa dig med en mängd andra besvär eller åkommor som kan uppstå i en barnfamilj, som eksem, insektsbett, huvudvärk, sömnsvårigheter, magsjuka, utan att du behöver släpa med dig barnen till vårdcentralen. Du hittar mer information här.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och KRY och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!