ANNONS

Innehåll från Dove

Drömmer du om en mjuk och len hy? Testa senaste skönhetstrenden

Vad ska jag göra för att min hud ska må så bra som möjligt? Den senaste snackisen inom beautyvärlden är att vårda hudens egna bakterier, nämligen mikrobiomet. Här får du tips.

"Neej, mamma är inte klar än!" Ja, det är verkligen en utmaning att få till en lugn stund i  badrummet. Händerna tvättas flera gånger per dag och kroppen snabbskrubbas medan mini tittar på. En alltför tuff skönhetsrutin och fel produkter kan rubba hudens egna naturliga skydd, mikrobiomet. Det kan leda till en torr, irriterad och aknebenägen hud. Som tur är det inte svårt att stärka huden – börja med att använda produkter som är snälla och vårdande.

Se över din hudvårdsrutin

Tips! Passa på att ge kroppen lite massage medan du smörjer in dig, då kommer blodcirkulationen igång!

Snabbsmörja kroppen medan mini sitter i badet eller tvätta kroppen medan inpackningen är i håret – vi mammor är proffs på att vara effektiva. Tänk på att inte ha en för tuff hudvårdsrutin, det gör mer skada än nytta.

Visste du att...Alla människor har en unik sammansättning av miljontals mikroorganismer på huden, det kallas för mikrobiom. Ett välmående mikrobiom försvarar huden mot miljöföroreningar, hjälper till att behålla fukten i huden samtidigt som de bevarar det naturliga pH-värdet.

"Sänk temperaturen i duschen, att duscha för varmt kan skada mikrobiomet"

Vårda hudens mikrobiom

På samma sätt som du har en basgarderob gäller det att ha skönhetsprodukter som du kan lita på. En bra hudvårdsrutin börjar redan i duschen. Tvätta kroppen med en vårdande duschkräm som har samma pH som huden, den hjälper att hålla mikrobiomet i balans.

 Håll koll på ingredienserna

Passa på att ge din hud lite extra tid i duschen. Psst... Det är helt okej att låsa dörren.

Starka tvålar och produkter som innehåller alkohol kan göra mer skada än nytta. De rubbar de naturliga bakterierna och kan göra huden överkänslig.

*0% sulfater SLS/SLES
Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Dove och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer