ANNONS

Innehåll från AXA

Foto: teksomolika / teksomolika

Kaos mellan förskola och middag? Mammornas bästa tips för att klara hell hour

”Hell hour” – tiden mellan hämtning och till att middagen är klar kan vara, ehe minst sagt, påfrestande. Hur tar man sig igenom den? Och dessutom varje dag? Vi frågade våra mamas om deras bästa tips!

Barnen kanske springer med glädje till dig när du hämtar dem på förskolan, men leenden kan snabbt förvandlas till sura miner när magarna börjar kurra. Namnet ”hell hour” kan ibland inte vara mer passande när man står där i köket och försöker få klar middagen medan ett barn springer skrikandes runt ens fötter.

Vad kan man då göra för att klara av hell hour? Vi bad om råd i mamas härliga Facebookgrupp mamapower (gå med du också om du inte redan gjort det!).

Distrahera mera

”Jag tar fram pyssellådan och låter dem pyssla medan jag lagar mat!” /Malin

Lek med vatten

”Att stå på en stol och leka med vatten i diskhon funkar för min lille kille. När han var mindre satt han och ”badade” i diskhon medan jag lagade maten. Och så får han lukta och smaka på lite av ingredienserna emellanåt. Superkul för både liten och stor 😃👍🏻 /Lisa

Låt mini leka med vatten medan du lagar maten. Foto: RyanJLane / RyanJLane

Lyssna på saga

”Låt barnen hjälpa till, storkok som går att värma på snabbt, pussel under tiden, lyssna på saga eller musik. 🙂 /Cecilia

Låt stora barn hjälpa till

”Stora hjälper gärna till (5 år och inte så känslig för blodsockerfall längre😅). Lilla sätter jag framför Greta Gris i matstolen med lite grönsaksstavar att knapra på 😊 /Johanna

Skapa en vattenstation

”Min treåring älskar att hjälpa till med maten, hon får ofta stå vid ”vattenstationen” och tvätta grönsaker eller fylla på vatten med ett litet mått i kastrullen. Hon säger att hon är min hjälpreda men när jag pratar med andra kallar jag henne för ”min lilla stjälpreda 😂 /Emma

Det är kul att laga mat tillsammans! Be mini hjälpa till så mycket hen kan. Foto: RyanJLane / RyanJLane

Mellis är räddningen i nöden

Om ens barn behöver energi påväg hem från förskolan, inte vill hjälpa till med maten eller av någon anledning beslutat sig för att man bestämt inte vill äta grönsaksstavar den dagen, behövs det andra snacks. AXA Havregott är en nyhet som passar stora som små. Det är havrekuddar som innehåller en fyllning av jordgubb eller blåbär. Man får välja sitt favoritbär – eller blanda dem om man vill! Då blir varje tugga en överraskning.

Ta med ett gäng AXA Havregott i en burk till förskolan, så får barnen äta dem som de är på vägen. Eller servera flingorna med mjölk direkt när ni kommer hem. På så sätt får du, förhoppningsvis, laga mat i fred. AXA Havregott är ett bra mellanmål och frukost, då flingorna innehåller 40 % mindre socker* än andra barnflingor på marknaden.

* Vi jämför oss med alla barnflingor på marknaden som har 27% socker eller mer, 71% av såld volym 2018. (Källa: Nielsen Sweden  MAT w 52, 2018, Tot DvH)

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och AXA och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!