ANNONS

Innehåll från Agria Djurförsäkring

Foto: PeopleImages

Ska du uppfylla barnens (din) dröm om en hund? Det här behöver du veta!

Hundar och ungar! Kaotiskt och fullständigt underbart. Så här förbereder ni er för att ta emot en valp i familjen.

Gratis motion, sällskap och ett nytt ansvar för både stora och små. Ja, det finns många positiva saker med att skaffa hund. Men det finns också en del saker som ni behöver fundera över. Här är 5 tips som ger er en trygg start tillsammans.

1. Vilken hundras ska vi ha?

Att få en ny medlem till familjen är stort både för stora och små. Därför är alla slags förberedelser viktiga, både innan och efter valpen har kommit. Agria har en superbra guide där du hittar information, tips och råd. Foto: This content is subject to copyright.

Alla hundar är söta och det är lätt att låta utseendet bestämma. Men det finns några saker du kan tänka på när det är dags att välja ras, exempelvis karaktär, jaktinstinkt och social öppenhet är superviktigt.

2. Vad ska valpen heta?

Tänk på att gå igenom avtal, besiktning, vaccinationer och försäkring innan hundvalpen får flytta hem. Foto: This content is subject to copyright.

Sniffe, Batman eller kanske Lucy? Ja, dina barn har säkert en massa roliga förslag på namn. Låt barnen skriva en lista på sina favoritnamn, det blir en rolig familjelek.

3. Vad behövs den första tiden?

När det är dags för valpen att flytta in gäller det att vara förberedd – allt från att valpsäkra hemmet till alla grejer som behöver skaffas. Låt hela familjen vara med och ställa i ordning inför den nya familjemedlemmen.

4. Hur löser vi familjepusslet?

Hur förbereder vi både hund och familj på den nya familjesituationen? Hur får vi en bra start? Behöver vi anmäla oss till valpskola? Att få tips och råd på hur du bäst tar hand om en din hund är guld värt. Här hittar du all info du behöver. Foto: This content is subject to copyright.

Med en hundvalp kommer också en till i familjen som behöver rutiner. Fundera på hur ni vill att det nya livet med valpen ska vara. Behövs hunddagis eller kan den följa med till jobbet? Vem av kidsen tar hand om morgonpromenaderna?

5. Vad är det värsta som kan hända?

Se till att ha en bra försäkring som täcker allt. Du vet aldrig när din pälskling blir sjuk eller i värsta fall, är med om en olycka. Foto: Fly_dragonfly

Med en liten nyfiken filur hemma är det lätt att olyckor händer. Under den första tiden kan veterinärbesöken ske väldigt ofta. Var förberedd och teckna en bra djurförsäkring som passar just er familj och valp.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Agria Djurförsäkring och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!