Tvåbarnsmamman Linnea Woolfson, 32, bor med sin familj utanför London och jobbar som nöjesredaktör på en av världens största bildbyråer. Kändisar, galor och premiärer hör till vardagen för henne. "Lady Gaga och hennes entourage borde ta ett chill pill", säger Linnea. Följ Linnea i hennes blogg på mama.nu!

Linnea Woolfson

Ålder: 32.

Bor: Weybridge utanför London.

Familj: Man och två barn, Zac, 5 och Joshie, 2.

Gör: Arbetar som nöjesredaktör för en av världens största bildbyråer, Getty Images / WireImage i London.

Senast sedda film: ”The Descendants” med George Clooney. ”Kan inte rekommenderas trots George och Hawaiimiljön.”

Senast lästa bok: ”Jag är Zlatan Ibrahimovic: Min historia”. ”Är inte ett dugg intresserad av fotboll, men den var ganska så intressant från ett mediaperspektiv.”

Just nu längtar jag efter:
”Semester! När februari är över är batterierna helt urladdade varje år. Jag har nyss klämt in cirka 150+ modevisningar på Stockholm, Köpenhamn och London Fashion Week. Dessutom har det varit British Academy Film Awards, Brits-galan (Englands svar på Grammisgalan) samt Elle Style Awards – allt på en och samma månad! Nu vill jag bort från nöjesvärlden och bara umgås med min familj ett tag.”

Hej Linnea Woolfson! Berätta, vem är du?
– Jag är en übersocial person som tycker det är jätteroligt att träffa olika sorters människor och är nyfiken på allting runt omkring mig. Har svårt att sitta hemma och inte göra någonting. Det borde har varit mitt nyårslöfte… mer av ingenting och mindre av allt jag klämmer in!
Hur hamnade du i London?
– Jag flyttade till Barbados efter gymnasiet, träffade en engelsk kille och hängde med honom tillbaka till England. Vi bröt upp ganska så snart, men jag blev kvar i landet med något mindre blå himmel och färre romdrinkar.

Du jobbar på Getty Images/Wireimage, en av världens största bildbyråer. Vad gör du där?
– Jag håller koll på ALLA nöjesevenemang i Storbritannien, Skandinavien, Holland, Ryssland och Östeuropa, samt Indien och Afrika. Mitt jobb är att se till att vi får tillträde till fester, konserter, kungliga evenemang, modevisningar, galor och annat, dit jag skickar mina fotografer. Vi arbetar också tillsammans med kändisarna och fotar bland annat deras bröllop och babybilder.

Du är också mamma till två pojkar. Hur är det?
– Zac och Joshie är två härliga små killar, vilka gör att min roll blir lite som en hundägare. Så länge de får rastas så klarar sig möblerna och porslinet. Skulle kanske ha spenderat mer tid på att ha undersökt stamtavlorna innan vi fick barn. Hade gärna haft två lugna knähundar i pensionärsstuk.

Hur fungerar det att kombinera karriär med barn i London?

– Det är ett evigt knepande och knåpande med oerhört dyra dagisavgifter, korta och tuffa föräldraledigheter och mindre förstående arbetsgivare än i Sverige. Men på något sätt så får de flesta det att fungera, många kreativa mammor startar eget och jobbar hemmifrån, föräldrar går ihop och delar på nannies och så vidare. Själv skulle jag inte klara mig utan min svenska barnflicka som tar hand om både barnen och mig.Vad gör ni helst en ledig dag?
– Du hittar med störst sannorlikhet mig och familjen längs med Themsen i Weybridge, Surrey, där vi bor. Vi älskar att vara utomhus och spenderar helgerna med att cykla och promenera med flera pitstops på mysiga restauranger.

Hur ofta är ni i Sverige?
– Jag älskar att åka till Sverige och försöker att komma åtminstone två gånger om året. I Kalmar har jag de flesta av mina släktingar (även om jag aldrig bott där själv), och i Göteborg och Stockholm bor många av mina vänner, så destinationerna brukar variera.

Du har träffat många kändisar, vilken är den trevligaste?
– F1-stjärnan Jenson Button är en riktigt rolig partykille. När jag träffade Justin Bieber var han som en liten robot som blivit programmerad att tacka sina fans och media samt att vara ödmjuk. Tror inte att han är sådan bakom kulisserna.Och den otrevligaste?
Lady Gaga och hennes entourage behöver ta ett chillpill eller två! Noomi Rapace är inte otrevlig, men varför kan hon inte le och njuta av tillställningarna! Jude Law är säkert trevlig privat men oerhört svår att jobba med.Blir du någonsin starstruck?
– Jag blir inte direkt starstruck av de man läser om i tidningarna eftersom de flesta är väldigt vanliga när man väl jobbar med dem. Skulle jag däremot träffa gamla favoriter som Herreys, Magnus & Brasse eller Ika i Rutan så blir jag djupt imponerad!Är du bra på att följa bloggar själv?

– Jag läser 11 tidningar om dagen så när jag väl är ledig så läser jag helst bloggar som inte har med kändis- eller modevärlden att göra. Jag vill också laga varm choklad i 50-tals vintageklänning och ha all tid i världen, precis som Underbara Clara till exempel.

Ta mig till Linnea Woolfsons blogg!