Medieprofilen Cissi Wallin, 29, väntar sitt första barn i början av mars nästa år. Nu kan du följa hennes graviditet i Cissis gravidblogg här på mama.nu. "Det känns skitkul på alla sätt", säger Cissi Wallin.

Cissi Wallin

Ålder: 29.
Familj: Maken Linus Blomberg, mamma, pappa, storebror och lite annat löst folk.
Bor: Stockholm och New York.
Gör: Driver ett medie- och kommunikationsföretag, skriver krönikor i Metro, jobbar med radio och tv.
Gravid i vecka: 16.
Senast sedda film: ”Snakes on a plane” på ett flygplan. Jo, de visade den och jag var bara tvungen…

Senast lästa bok:
”En mamma blir till” av Malin Wollin. Precis vad jag behöver just nu!

Just nu önskar jag mig:
Slut på alla världskonflikter och en kateter så jag slipper springa upp och kissa fem gånger per natt…

Välkommen till mama.nu, Cissi! Hur känns det att börja blogga här?
– Äntligen! Lite mer rock n roll i gravidmyset, haha. Det känns skitkul på alla sätt. Spännande och lite läskigt med den här resan.

Hur har du mått så här långt under graviditeten?

– Första trimestern kände jag mig ständigt sjösjuk och bakfull. Min man Limpan fick fixa all mat eftersom jag fick kväljningar av att öppna kylen. Men nu är det bättre. Är väldigt trött bara, trött och långsam.

Har du haft några cravings?
– Allt med salt! Socker som i vanliga fall är min stora kärlek har hittills inte funkat alls. Åt en bit choklad häromveckan och kände att det troligtvis var det äckligaste jag smakat på länge. Däremot kan jag käka gröna oliver like there’s no tomorrow.

Vad kan läsarna förvänta sig att få i din blogg?

– Ärlighet, rosafluff-fria tankar om att få sitt första barn och livet som NYC-svensk som försöker dribbla det gamla dekadenta livet med det nya ansvarsfulla. Det blir mycket igenkänning.

Hur tror du att du kommer att bli som mamma?
Kärleksfull, smått kaotisk och oerhört pinsam.

Vem är din största mamma-förebild?
– Mina nära vänner Camilla Läckberg och Anitha Schulman är två morsor jag inspireras massor av. De har precis den där inställningen jag gillar, de lyckas kombinera ungar med ego och ger mig redan vettiga råd från hjärtat.

TA MIG TILL CISSI WALLINS BLOGG!