Bloggar vi gillar: Mitt liv i Edinburgh

Amanda bloggar på mama.nu om hur det är att vara mamma i skotska Edinburgh. "Sämst är barnomsorgen, skulle jag ha haft Jamie på förskola fem dagar i veckan skulle det kosta mig mer än 10 000 kronor i månaden."

Mitt liv i Edinburgh

Namn: Amanda
.

Ålder: 24
.

Familj: Maken James, sonen Jamie, 14 månader, och bebis i magen som är beräknad att komma den 23 augusti! Mamma, pappa och storebror i Göteborg och svärföräldrar i Australien. 

Bor: Edinburgh, Skottland.


Gör: Hemmafru/hemmamamma. Studerar management.

Senast lästa bok: ”The Gruffalo”, Jamies nya bok!


Senast sedda film: ”Breaking Dawn part 1 såg jag för några dagar sen med en kompis. Dock somnade jag i soffan efter hälften, men det räknas väl ändå?”

Just nu drömmer jag om: ”Vår bilresa till Irland i sommar, Jamies första semester!”

Bloggadress: blogg.mama.nu/amanda/

Hej Amanda, vad handlar din blogg om?
– Den handlar oftast om min vardag med Jamie, men även om hur det är att bo utomlands. Jag delar med mig av mina tankar och reflektioner, och försöker lägga in så mycket bilder som möjligt.

Hur hamnade du i Edinburgh?
– Jag flyttade först till London med en vän, men efter knappt 3 månader så kände jag att London var inget för mig! Men samtidigt var jag inte så sugen på att åka hem till Sverige igen, så jag tänkte att jag sticker till Edinburgh ett tag. Hade besökt staden några år tidigare, så visste redan att det var en fantastisk stad. Jag träffade min man James när jag jobbade på en Australiensk bar när jag var 20, och det var först då jag insåg att det var här jag ville bo, tillsammans med honom.

Vad är bäst respektive sämst med att bo i Edinburgh?
– Oj, det är mycket! Jag kan säga såhär, står du på North Bridge i Edinburgh så ser du höga berg och dalar, gamla fina byggnader, shopping-stråket Princes Street, nya moderna byggnader samt Edinburgh Castle. Jag älskar allt själva city centre har att erbjuda, hur många städer har så vacker natur mitt i stan? Edinburgh har också mycket trevliga pubar och ett bra nattliv. Dessutom är gräset alltid grönt eftersom det regnar så mycket.
– Sämst är barnomsorgen. Fast det är ju så i hela Storbritannien i och för sig, det är extremt dyrt med förskola här. Skulle jag haft Jamie på förskola 5 dagar i veckan skulle det kosta mig mer än 10 000 kr i månaden.

Du väntar ditt och James andra barn, i vilken vecka är du? Och hur mår du?

– Jag är idag i vecka 22+5! Jag mår jättebra, magen växer, jag känner sparkar och njuter av att vara gravid igen!

Vilket är ditt hittills största mamma-ögonblick?
– Mitt absolut största mamma-ögonblick var när Jamie bara var några dagar gammal och jag satt och sjöng för honom i sängen. Det var nog i det ögonblicket jag förstod att han var min son och jag var hans mamma, och kärleken för honom i det ögonblicket går inte att beskriva med ord.

Vilka bloggar läser du själv?

– Jag älskar Ebba Von Sydows blogg, har följt henne i minst 5 år! Sen läser jag andra bloggar, ingen den andra lik – Blondinbella, Lady Dahmer, Katrin Zytomierska, bloggar här på mama, och även min underbara vän Felicias blogg, hon bor också i Edinburgh och skriver så härligt om sin vardag.

Ta mig till bloggen Mitt liv i Edinburgh!