Om ni inte redan gjort det så är det hög tid att kika in hos mysiga Mamma Fluff! Fototips, mammaliv och mys i en härlig blandning.

Mamma Fluff

Namn: Anna Norgren.

Ålder: 34.

Bor: Västerås.

Familj: Sonen Viggo, 11 månader, Viggos pappa Johan, och min familj (”hemhemma” i Hälsingland) som består av mamma, pappa, syrran Karin och brorsan Anders.

Gör: Just nu är jag mammaledig och hemma med Viggo. Efter det ska jag ut och jaga nya jobb!

Senast sedda film: Oj.Tittar knappt på film just nu. Men nyligen fick jag lust att rota fram ”gamla godingar”, så då blev det Sällskapsresan.

Senast lästa bok: Med all säkerhet var det nån av Viggos böcker tillsammans med honom.

Just nu längtar jag efter: Vår, sommar, sol och värme!

 

Hej Anna, vad handlar din blogg om?
– Det blir mest om vardagen tillsammans med Viggo. Jag försöker dock blanda in lite ”bara Anna” i den också – sånt som jag själv gillar, sånt jag klurar på och sånt som är jag. Inte bara mamma Anna. Utan just Anna. Det blir en hel del foton!

Varför valde du att starta din blogg just på mama?

– Jag råkade halka in på någon av alla de befintliga bloggarna på mama. Jag älskar att skriva och ha saker att pyssla med och blev nyfiken på hur mamas ”bloggeria” funkade. Klickade in mig på ”starta din egen blogg”, provade mig fram, och sen stannade jag kvar.. På den vägen var det!

Hur ser en vanlig dag ut för dig och Viggo?

– Oftast går vi upp runt sextiden. På morgnarna brukar vi, om vi inte har någon tid att passa, ta det lugnt och pyssla hemma. Vi äter frukost, leker och bara är – i lugn och ro. Sen, runtomkring våra vardagliga rutiner med mat och vila, brukar vi gå ut och promenera, antingen själva eller med sällskap. Vissa dagar gör vi ett besök på Busborgen (busborgen.se) eller Öppna Förskolan. Ibland hälsar vi på någon eller får själva besök. Till slut har hela dagen sprungit till kväll och vid sextiden badar Viggo. Runt sju-halv åtta brukar han sova.

Du experimenterar mycket med fotoappar. Vilka fotoappar skulle du vilja rekommendera?
– Jag har testat långt ifrån alla, men visst har jag några favoriter. De jag använder allra mest är Instagram, Hipstamatic, BeFunky, Diptic och Pixlromatic.

Vad är det viktigaste du vill lära Viggo?

– Det är så mycket jag vill lära den lille mannen. Men jag tycker att det viktiga är att han tror på sig själv och det han gör. Det han VILL göra. Jag hoppas att han vågar prova sig fram för att ta reda på vad vad han vill i livet. Att han blir självständig och gör det han brinner för.

Vilken är din bästa mamma-egenskap?
– Jättesvårt att svara på själv, man blir ju ganska blind i det man gör. Men jag har snappat upp lite av det andra har sagt. Många upplever mig som lugn, varm, påhittig, glädjefylld och kärleksfull. Och när jag tänker på det så tror och hoppas jag att det stämmer väldigt bra. Det är ju så jag vill vara.

Vilka bloggar läser du själv?
– Just nu blir det en hel del bloggar på mama! Ingen nämnd och ingen glömd. En del återvänder jag till, och självklart är det kul att kika in hos nya människor också!