Så enkelt boostar du bebishjärnan

Nestorn Hugo Lagercrantz, barnläkare och professor vid Karolinska institutet och Astrid Lindgrens barnsjukhus, ger sina råd kring hur man som förälder stimulerar sitt barn på bästa sätt för att hjärnan ska utvecklas så bra som möjligt.

1. Prata, prata, prata.Prata massor, redan från början. Kommunikationen startar direkt efter födseln och är första steget till att barnet lär sig prata. Ha ditt barn i knäet varje dag, rimma, ramsa och läs böcker.2. Se ditt barns behov.Barn utvecklas olika, vissar mår bra av att börja dagis vid 1,5 års ålder andra av att stanna hemma längre, menar Lagercrantz.

3. Sluta vänd bebisen framåt i barnvagnen.Bebisar och barn under två år ska helst åka bakåt och se den förälder som kör vagnen. De bryr sig inte ett dugg om utsikt, bilar eller djur utan vill – och behöver – se och kommunicera med sina föräldrar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!