mama testar Legoland: Lyckan är total när Batman gör entré

mamas Nina Hampusson testar Legoland med Abbe, 8, och Valter, 4.

Legoland

Var: Billund, Danmark
Pris: Vuxen, från 495 kr, barn 3–12, från 467 kr. Kolla in legoland.dk för rabatter. Lego House: Vuxna och barn från 3 år 316 kr.
Nyheter i sommar: Berg- och dalbanan Flying eagle och närliggande Lego House, som öppnade i september.
Bäst enligt de små: ”Allt” säger barnen entusiastiskt, men det är tveklöst Lloyds laserlabyrint i Ninjago World de vill köra flest gånger. Och att bygga legofiskar som sedan scannas och simmar ut i ett ”digitalt hav” är en oförglömlig Lego House-upplevelse för fyraåringen. Akvariet Atlantis by Sea World är också en favorit för hela familjen, med bland annat hajar och rockor som vi får komma riktigt nära.
Bäst enligt de stora: Lego House – så fantastiskt ställe! Tur att man har barn, så att man har en ursäkt att göra egna stop motion-filmer med legofigurer i studion. Och psst – jag klarade (nästan) svåraste nivån i Lloyds laserlabyrint. 

Mer info: legoland.dk, legohouse.com, visitdenmark.se.

Spoileralert: ALLT i Legoland är gjort av lego (nästan)! Nej, det är ingen överraskning, ändå kan vi inte låta bli att häpna över vilka fantastiska skapelser som faktiskt kan byggas av små plastklossar. Från att vi checkar in på Hotel Legoland och möts av Star Wars-favoriter som Darth Vader och R2D2 i (typ) naturlig storlek är barnens ögon stora som tefat.

Vi hittar nya legodetaljer i varenda hörn, från restaurangen in i badrummet. Att hotellet dessutom har en egen ingång till parken (och att gästerna får komma en timme tidigare än alla andra på söndagar) är självklart en lyxig bonus.

Sedan väntar en helg av spännande möten med välbekanta legohjältar och nya sköna bekantskaper, spännande åkturer, blöta piratvattenkrig och massor av åhh-ande över fantastiska klossbyggen.

Legoland

MYCKET Lego i Legoland, ja.

Legohouse är nytt på legoland.

En ny kompis i det magiska landet.

Valter, 4, går i spinn när han får träffa Lego Batman, och Abbe, 8, guidar familjen in i nybyggda Lego House, eftersom han redan läst allt om det i Legokatalogen. När robotarna i Mini chef-restaurangen serverar vår middag är legolyckan fullkomlig.

Barnbetyg: mmmmm
Vuxenbetyg: mmmm+

Mat på Legoland

Pommes frites i form av lego – succé!

mama-tips:

  • Hotel Legoland är härligt, men ni kan spara bra pengar på att bo på till exempel campingen, med möjlighet att fixa matsäck och äta något mål per dag hemma – maten i parken är dyr och det finns fina picknickområden där ni kan käka.
  • Om ni åker i högsäsong kan det vara värt att köpa till en Q-bot. Med den kan ni boka tid på åkattraktionerna, så att ni slipper stå i evighetslånga köer. Kostar från 247 kr/pers. Ekonomitipset är att köpa för två personer och sedan turas om, det finns gott om andra äventyr för dem som inte åker berg- och dalbana för tillfället.
  • Alldeles bredvid parken ligger också jättestora äventyrsbadet Lalandia, och 30 minuters bilresa bort finns djurparken Givskud zoo (med bland annat lejonsafari), så gör en minisemester av besöket och upplev mer. Med ett resortkort får ni allt till paketpris.
Legoland består av, just det, lego.

ALLT (nästan) är gjort av lego.

Fler resmål för hela familjen hittar du här!


Missa inga tips på familjeresor: besök mama.nu varje dag!