mama testar Kolmården: ”Delfin-showen får toppbetyg”

mamas AD Vendela Zandén tog med sig barnen Bob, 8, och Bianca, 1,5 för en heldag på Kolmården.

Kolmården

Var: Kolmården, i närheten av Norrköping.
Pris: Vuxen 449 kr/dag, barn 3-12 år, 399 kr/dag.
Nyheter i sommar: Bamses farmor gör premiär i nya föreställningen ”Bamse och den hemliga kistan”. Dessutom har fyra nya tigrar, en giraffkalv och flera kamelföl flyttat in.
Bäst enligt de små: Bob, 8, gillade berg- och dalbanan ”Wildfire” och delfinerna – för att man ”blev blöt och sugen på att bada med dem”. Vad gäller Bianca, 1,5, var det förmodligen vildsvinen, för tjutet hon gav ifrån sig när vi fick komma nära var HÖGT. Hon gillade också Bamses värld.
Bäst enligt de stora: Delfinshowen och lunchen på Restaurang Safari – bra mat och magisk utsikt.
Mer info: www.kolmarden.com 

Vi börjar vår dagsutflykt med att sanera bil och barn från åksjuka. Härifrån kan det bara bli bättre.

Vi startar i Bamses värld, där vi spelar på chokladhjulet och tittar på teater. Bianca, 1,5, är mäkta imponerad av ”Basse”, som hon kallar honom.

Efter en riktigt bra lunchbuffé på restaurang Safari spanar vi in djuren. Gulligast är de röda pandorna och mest imponerande är storleken på strutsarnas ägg. Bob, 8, får testa att hålla i ett (tomt). Sedan får han syn på gigantiska Wildfire – Europas snabbaste berg- och dalbana: ”DEN ska vi åka, mamma!” ”Okej, kan ju inte vara så farligt”, tänker jag. Det kan det. Men, det är också kittlande kul, och jag tycker att ni ska testa, om inte annat för att det är så gött att kunna säga att man gjort det. Det är en upplevelse vi kommer minnas länge tillsammans.

Familj på Kolmården

mamas AD Vendela åkte berg-och-dal-bana och hälsade på djur på Kolmården. Bianca och Bob hängde också med.

Så bra tajming med vädret!

Med lite för mycket adrenalin i kroppen bänkar vi oss sedan framför delfinshowen, som är fantastisk: Fin, stark och lärorik – toppbetyg! Bob nöjer sig inte med att ta tusen bilder och
filmer på delfinerna utan köper också med sig DEN STÖRSTA gosedjursdelfinen från shoppen. Den får sedan åka i Biancas vagn, medan hon bärs av sina föräldrar.

Delfin på Kolmården.

Inget Kolmården utan delfinshow.

Efter mjukglass och sockervadd får vi se när de mäktiga tigrarna matas med ”isglass” (fryst fisk i isblock), innan vi besöker de gulliga(?) små vildsvinen. Bianca blir helt överförtjust när hon får komma alldeles nära. Och precis när vi stänger bildörrarna för att åka hemåt börjar regnet ösa ner, efter att vädret varit strålande hela dagen. Så bra tajming. Ses igen nästa år Kolmården!

Barnbetyg: mmmm
Vuxenbetyg: mmmm

Vildsvin på Kolmården

Lill-Nöffe var storfavorit.

mama-tips:

  • Om ni som vi bara åker över dagen, ta er tid och planera innan vad ni vill se, för det är omöjligt att hinna med allt.
  • Till er som tvekar: Ta med vagn. Ta även med frukt, vatten och våtservetter.
  • För att hinna med mer – sov över på Vildmarkshotellet och maxa med två dagar i parken.
Bamses värld på Kolmården

Teater i Bamses värld – ett måste!


Fler resmål för hela familjen hittar du här!