Gratis appar för barn som funkar offline (mammornas semesterfavoriter)

Gratis appar för barn som funkar offline.

Gratis appar för barn som funkar offline.

På semestern händer det inte sällan att vi blir utan täckning på mobilen och surfplattan. Vi har listat appar för barn som är gratis och även funkar offline, samt tillbehören som gör stunden med skärmen ännu bättre.

En av medlemmarna i vår Facebookgrupp mamapower efterlyste appar för barn som funkar offline. Som vanligt delade medlemmarna i detta grymma forum med sig av superbra tips. Dessutom är de flesta apparna gratis.

Detta är ju fantastiskt inför sommaren då många har radioskugga ute på landet eller sitter i en bil eller flygplan utan nät.

Appar för barn som funkar offline

• Radioapan – banankalas. Här kan barnet exempelvis baka tårta, leka kurragömma och lyssna på sagor.

• Barnkanalen Charader. Precis som det låter, men mobilen bestämmer vad ni ska imitera eller beskriva.

• Pinkfong singing phone. Låtsasprata i telefon och ta roliga selfies. (Kräver definitivt hörlurar på barnet – se nedan!)

• Bamse världens starkaste björn. Klä ut Bamse och hans vänner, lyssna på saga och grädda pannkakor.

• Bolibompa: Busa med Bolibompa-draken och lär dig alfabetet. Spela roliga spel och se de senaste avsnitten.

• Hokus Pokus. Hjälp Alfons Åberg att bygga ett trähus. Finns i både gratis- och betalversion.

• Appar för film och tv-serier: På såväl Viaplay som Netflix och SF Kids funkar det att spara flera serier och filmer offline.

• Toca Hair Salon Christmas. Klipp tomtens skägg och julgranens barr!

• Pussel för barn. Det finns massor av pusselappar för olika åldrar. Både gratis och som kostar lite.

• Ljudböcker: På Spotify finns massor av ljudböcker, bland annat Astrid Lindgren, Alfons Åberg, Klas Klättermus och Pelle Svanslös. Spara dem offline före resan så har barnet ett mysigt tidsfördriv i bilen. Även appar som Bookbeat och Storytel har massor av barnböcker som du kan ladda ner offline.

• Pippis Villa Villekulla (kostar 55 kr). Ett 20-tal spel och pyssel i Pippis magiska hus. Underhåller länge.

• Babyloonz TV (kostar från 40 kr). "Min son älskar den", skriver Therese i mamapower. Dessutom är det ju vår egen bloggare Vanja Wikström som ligger bakom denna gulliga app!

• Babbapp (kostar 30 kr). Småttingarnas favoriter underhåller med sång och dans direkt i mobilen.

Hörlurar, ipadskydd och ställning till bilen – köp tillbehören direkt!

Hörlurar för barn

Ibland är man inte helt sugen på att höra Pippi-låten på repeat, eller veta vad Radioapan ska ha på sin tårta. Här är hörlurarna som till och med barnen tycker är kul att ha på sig.

Hörlurar med Frost-motiv från Disney/Clas Ohlson med skön passform anpassad för barn. Hörlurarna har volymbegränsning för att skydda barnets känsliga öron.

Läs mer och köp här.

Skydd till surfplattan

Och, såklart, för att undvika att ipaden går sönder där i sommarstugan, kan det vara bra med mjuka fodral som klarar de flesta fall.

Greppvänligt skal från Skalhuset, speciellt anpassat för barn. Skyddar surfplattan och gör det enklare för barnet att hålla i den.

Läs mer och köp här.

Hållare till surfplattan

Ipadhållare är bra (och viktig för att inte lösa prylar ska flyga omkring i bilen vid en eventuell krock!) för att slippa hålla i iPaden själv. Dessutom mår man lättare illa om man tittar ner i sitt knä i stället för rakt fram. Den här, av märket Kikkerland finns på Åhléns och passar de flesta läsplattor. Läs mer och köp här.

Extra batterier

Ladda upp (i dubbel bemärkelse) med en powerbank som gör att batterierna aldrig kan bli urladdade (alla småbarnsföräldrar vet att det är skräcken). Den här kommer från Richmond and Finch.

Läs mer och köp här.

 

För fler smarta artiklar – gå in på mama.nu varje dag!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande