Åksjuka - så undviker ni att barnen drabbas

Varför vissa barn blir åksjuka och andra inte vet man inte. Men för att du ska slippa torka spyor i baksätet har vi samlat tio budord till föräldrar med åksjukebarn.

Du skall...1. Känna igen tecknen. Kallsvettningar, orolig mage, yrsel och blekhet. Stanna ofta för små bensträckare och lite mellis.

2. Inte klä barnet för varmt eller tajt. Och det är viktigt att bilen är sval innan start samt har bra ventilation.

3. Vänta ungefär en timme efter måltiden innan ni ilar iväg. Att häva i sig dryck är inte heller bra, utan lite vatten i taget.4. Ta åksjuketabletter i tid. I värsta fall får större barn skickas lite dåsiga till förskolan.

5. Prova att ladda upp med en dvd-film. Föräldrar som testkört allt annat har hittat svaret i den bärbara dvd:n. Keep it rollin’.

6. Natta ditt barn innan start. Om det går. Flytta över i barnstolen först när lillen sover, så snusas det i stället hela vägen.

7. Prova Sea-band. Armbandet som finns på apotekshyllan trycker mot en akupressurpunkt på armarnas insida som ska lindra illamående.8. Åka framåtvänt om barnet är tillräckligt stort. Att kunna se ut klart och tydligt genom fönstret kan hjälpa och att leka lekar som ”räkna bilfärg”. OBS! Säkerhetsrekommendationen är att barn ska sitta bakåtvända till fyra års ålder, eller så länge det går!

9. Fylla skötväskan med kräkpåsar, våtservetter och klädombyten.

 När olyckan är framme så är den. Lyxspypåsarna Sicsac på apotek är väl värda att investera i.

 

10. Aldrig, aldrig knäppa upp och släppa ett nedkräkt bilbälte.

 Spylukten fastnar för evigt om bältet åker kletigt in i bilstommen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!