12 saker föräldrar gör på semestern – om och om igen!

Semester med familjen är mysigt, men innebär också en hel del planering och logistik. Och vissa sysslor känns det som att vi föräldrar upprepar konstant när vi är lediga. Känner du igen dig i dessa?

1. Lagar mat

Är det något vi gör på semestern så är det att utfodra barn. Så fort frukosten är bortplockad är det dags att börja planera mellis, och strax efter det ska det improviseras fram en lunch, som följs av eftermiddagsmellis, middag, kvällsmacka…

2. Smörjer in barn

Flera. Gånger. Om. Dagen. Eller försöker iallafall, eftersom de ofta beter sig såhär:

3. Letar efter fästingar

Varje kväll samma visa för de som bor i fästingtäta områden: Kolla igenom varenda veck på barnet för att förvissa sig om att det inte sitter en svart liten rackare där och suger blod.

4. Tittar på barn som badar

Det finns inget som är så stressande som tanken på att barnet ska drunkna. Därför sitter vi i timmar och glor på tjoande ungar som leker i vattenbrynet. Ganska enformigt.

5. Vaknar av barn som kliar på myggbett

Eftersom barnen har en tendens att sova i våra sängar är det inte ovanligt att vi väcks av en liten hand som krafsar frenetiskt på ett myggbett. Eller ett barn som gnyr över hur mycket det kliar.

6. Börjar läsa en deckare

…men kommer bara till halva första sidan innan någon stjäl din uppmärksamhet.

7. Fotograferar

Hur många bilder av badande barn har du i din telefon? Eller barn som äter glass? Eller som springer runt nakna? För att inte tala om alla selfies!

8. Försöker komma utanför dörren

Alla ska vara insmorda, bära solhatt, ha rätt skor och en vattenflaska i packningen. Väljer tvååringen att få ett utbrott över något ni andra inte fattar kan det ta flera timmar innan ni kommer iväg.

9. Blåser upp badleksaker

…och köper nya att blåsa upp eftersom de alltid går sönder.

10. Köper glass

Glass är trots allt bästa barnvakten på semestern. Förhoppningsvis går kidsen med på att sitta stilla i åtminstone fem minuter, så att vi kan göra så här:

11. …och torkar glass-kladdiga barn

Medan du tittade bort åt de dock struten underifrån – så fram med våtservetterna. Igen.

12. Drömmer om sovmorgon

…men inser att semestrarna då vi kunde ligga och dra oss till klockan tolv sedan länge är förbi.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!