Artikeln innehåller köplänkar

Foto: Istock

Mössor och vantar till barnen som funkar hela hösten (även i regn!)

Hösten är här! Dags att inventera lådan med barnmössor och vantar – och uppdatera den med säsongens bästa köp. Här är våra favoriter.

Det är en oskriven lag i en barnfamiljs liv: Det saknas ALLTID en vante den första kyliga höstdagen. Eller så upptäcker man att favoritmössan från förra året faktiskt har blivit för liten. Dags att uppdatera lådan med barnens vantar och mössor alltså! Vi har letat fram guldkornen – och du kan köpa dem direkt i artikeln.

Tunna höstmössor till barnen

Molos print ”Northern Spirit” är en riktig favorit på mama-redaktionen! Mössan finns från storlek 1-2 år till 6-8 år. Läs mer och köp här!

Ett par extra ögon kan vara bra att ha på förskolegården! Mössan från Lindex finns i storlek 48/50–56/58 (det vill säga 1–9 år). Läs mer och köp här!

Den här fuskpälsbollen är avtagbar (men varför skulle man vilja ta bort den?!). Mössa från Name it i storlek 34/39–45/47 (det vill säga cirka nyfödd–1 år). Läs mer och köp här!

Turbantrenden för barn håller i sig – och det går att få den i 100 procent ull, som den här varma skönheten från Emma och Malena. One size i barnmodell. (Psst! Mössan finns även i vuxenstorlek så att ni kan mini-me-matcha!) Läs mer och köp här!

Tips: Köp MÅNGA fingervantar

Från en mama till en annan: Det finns absolut ingen poäng med att köpa bara ett par fingervantar för de kyliga höstmorgnarna – det kommer att försvinna i snitt två vantar i veckan, och det är alltid från två olika par. Köp dem i bulk, med andra ord! Vi gillar det här 5-packet, och klickar hem två på en gång. Läs mer och köp här!

Kanske nöjer du dig med att köpa två par i taget? De här basvantarna från Åhléns är en bra grund. Finns i storlek 2/5–9/12 år. Läs mer och köp här!

Ett annat sätt för att undvika borttappade vantar är att köpa vanthållare till varenda jacka och overall. De här från Geggamoja är både fina och praktiska. Läs mer och köp här!

Trendplagg för skolbarn: Snood!

En snood är många saker i ett; en halsduk, ett hårband, en mössa, en luva, ett pannband. Poppis bland lågstadiekids och perfekt innan den riktiga kylan sätter in. Vi gillar de här från Lindex med melerade mönster. Läs mer och köp här!

Regnskydd på huvudet...

Sydväst är faktiskt världens bästa plagg! Regnet rinner av både framtill och baktill och om den är fodrad – som den här gulingen från Lindberg – stannar värmen i kroppen även under den regnruskigaste förskoleutflykten. Storlek 50–54 (alltså cirka 1–9 år). Läs mer och köp här!

Eller kanske föredrar du en mer stilren variant? Den här från Lindex finns i svart, blått och ljusrosa, i storlekarna 48/50–52/54 (alltså cirka 9 månader–8 år). Läs mer och köp här!

Finska Reima maxar nackskyddet ordentligt – det gillar vi! Finns i knallrosa, gult och marinblått i storlekarna 48–56 (alltså cirka 9 månader–12 år). Läs mer och köp här!

... och regnskydd på händerna

Även små händer måste förstås skyddas från vätan. Allra bekvämast är det med ett mjukt foder i fleece, som på de här godisrandiga vantarna från Didrikson. Storlek: 0–6 år. Läs mer och köp här!

För finpromenaden

Okej, vi erkänner – de här plaggen är inte de allra mest praktiska på förskolegården. Men de är ju så FINA!

Vem vill inte vara prins eller prinsessa på citypromenaden? Stickat pannband från Lindex i storlekarna 48/50–56/58 (alltså cirka 9 månader–12 år). Läs mer och köp här! 

SOM vi önskar att de här vantarna fanns i vuxenstorlek! Lurviga tumvantar från Soft Gallery i storlek 2/4–6/8 år. Läs mer och köp här!

Och så den parisiska pricken över i:et: en basker i ull med fransk brodyr. Très bien! Finns i storlek 48/50–56/58 (alltså cirka 9 månader–12 år). Läs mer och köp här! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!