Foto: Getty Images/iStockphoto / This content is subject

Extrovert förälder till ett introvert barn? Här är 4 tips för er relation

Att som extrovert förälder uppfostra ett introvert barn kan låta som en utmaning över det vanliga. Men så behöver det inte vara. Här får du fyra tips som hjälper er relation.

Säger någon att extroverta och introverta personer inte går ihop så ljuger denne någon. För det går nämligen utmärkt. Det handlar bara om att vara lyhörda gentemot varandra och lobba för lite ensamtid mellan varven.

Och vilken relation är inte i behov av det?

Tidningen Lifeasmama har listat fyra punkter som underlättar om du är en extrovert förälder till ett introvert barn.

LÄS MER: Så skyddar du dina barn från värmen

1. Var medveten om situationen. En extrovert person får energi när den omges av människor, medan en introvert kan bli trött – rejält trött. Försök därför sätta dig in i ditt barns situation och runda av från sociala sammanhang när hen känner sig trött.

2. Ge ditt barn utrymme. Ett öppet och varmt hem är bra, men egentid är också ett nödvändigt måste för en introvert person. Se därför till att det finns en plats att vara ensam på för den som behöver det. Förresten, när spenderade du tid med bara dig själv senast?

3. Respektera ditt barns känslor. Alla gillar inte att stå i centrum. Nästa gång du och ditt barn träffar nya människor så måste du därför låta det ta lite tid. Tvinga inte fram något. Ditt barn kommer hälsa när det känner sig redo.

4. Acceptera skillnaden. Inte helt sällan anser extroverta personer att det är fel på de introverta, att de borde bli lite mer si och lite mer så. Men det är fel. Acceptera att alla är olika och ta hänsyn till varandras olikheter – med respekt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!