Oavsett om man gillar ordet "trots" eller ej vet vi alla vad det står för. Och hur utmanade det kan vara att som föräldrar möta barnet i detta. Tillsammans med barnpsykolog Malin Bergström har mama tagit fram onlinekursen "Hantera trotsåldern med lyhört föräldraskap", som du kan göra när barnet sover.

Se ett smakprov av kursen i filmen:

Lär dig hantera trotsåldern ­– med lyhört föräldraskap

I kursen får du:

  • Lära dig vad trots är och varför barn trotsar.
  • Strategier och tillvägagångssätt du kan använda dig av för att bemöta och hantera barn som trotsar.
  • Hur du blir en lyhörd förälder med välfungerande sätt att lösa konflikter.
  • Övningar som hjälper dig hantera konflikter och jobbiga situationer med ditt barn.
  • Tips och råd från barnpsykologen och kursledaren Malin Bergström.

Läs mer och köp här!

Vår kurs Lär dig hantera trotsåldern med lyhört föräldraskap är framtagen tillsammans med barnpsykolog Malin Bergström för att ge föräldrar bra verktyg att hantera trotsåldern.

Malin, varför ska man gå den här kursen?

– Den kanske vanligaste frågan jag får av föräldrar är hur man ska hantera bråk i sin familj. För många av oss föräldrar är småbarnsåren, och särskilt de trotsiga åren, den mest känslointensiva period vi någonsin upplevt, i alla fall sedan vi själva var barn. Hur vi ska göra för att inte bara överleva de här åren utan faktiskt också kunna njuta av våra ungar – det är det som den här kursen handlar om.

Passa på att ta kursen när barnet (äntligen?) har somnat eller ladda upp med snacks och kör annorlunda datenight med din (eventuella) partner. Perfekt att inte behöva lämna hemmet, men samtidigt få värdefull hjälp.

Kurs om trots

”Jag vill inte, DUMMA mamma”. Känns det igen?

Detta kommer du att lära dig på kursen ”Hantera trotsåldern med lyhört föräldraskap”:

Att hantera trotsåldern

Barn vill väl, de vill göra rätt och de vill bli omtyckta, men barn har också drivkrafter som gör att de vill bestämma, behålla sin integritet och själva sätta gränser. Under trotsåldern får de drivkrafterna fritt spelrum. Trots är jobbig utveckling, både av våra barns förmågor men också av oss som föräldrar.

Vägen till ett lyhört föräldraskap

Ett lyhört föräldraskap skapar trygga barn och handlar i grunden om att barn behöver någon som beskyddar dem, tar hand om och vägleder dem. Att vi som föräldrar gör det, inte mekaniskt, utan med ett verkligt känslomässigt engagemang – det är det som är lyhört föräldraskap.

Strategier för mindre konflikter

En lyhörd föräldraroll handlar om att börja tänka mer ömsesidigt, att satsa på det fina och att lära sig hantera sina egna känslor. Vill du minska konflikterna i din familj så finns det flera olika strategier och konkreta tillvägagångssätt som du kan använda dig av för att bemöta och hantera ett barn som trotsar.

Onlinekurs – så funkar det:

Onlinekursen Lär dig hantera trotsåldern med lyhört föräldraskap är en kurs online. Du kan gå den var du vill och när du vill, på dator, surfplatta och smartphone. När du har köpt den har du tillgång i ett år. Kursen består av sex avsnitt med film, text, bild och en övning där du kartlägger barnets sömn.

Om kursen:

För vem? Kursen vänder sig till dig som är förälder och vill veta mer om ett lyhört föräldraskap och hur det kan hjälpa dig när ditt barn går igenom trotsåldern.

Pris: 399 kr 

Mam knapp vanster
Missa inte vår onlinekurs Sova hela natten – Ge ditt barn bättre sömn utan sömnmetoder! Läs mer här!