Se över era rutiner och vägen till förskolan kommer att gå som en dans!
Se över era rutiner och vägen till förskolan kommer att gå som en dans!

Förvandla mardrömsmorgnarna till solskensmorgnar!

Somliga morgnar är en mardröm. Fixa logistiken så att ni kan pussas hela vägen till förskolan. Mama bjuder på bästa tipsen!

Smart förvaring: Skaffa er en viktiga-saker-hylla för mobil, nycklar, plånbok. Skaffa också bra förvaring för strumpor, vantar, mössor och annat smått.

Kvällen innan: Lägg fram kläder och låt barnen packa ryggsäcken. Duka också frukostbordet och ladda kaffebryggaren.Försprång: Gå upp först, 15 minuters lugn kan rädda dagen. Orkar du träna – grattis! Morgonträning gör dig glad.

Skippa: Sätt inte på tv:n. Småbarn klarar inte både ”Bolibompa” och att klä sig. Barn under sju år klarar inte heller en uppmaning i tre led – ”sätt på dig strumporna, gå in i badrummet och borsta tänderna” går alltså bort. 

Curla inte: I ett långsiktigt perspektiv kostar det tid. Låt barnen öva på att knyta skor och klä sig – på helgen.

Andningskontroll: 

Stanna upp när stressen är som värst. Vad spelar det för roll om du kommer lite för sent? Jämfört med att lämna ett storgråtande, sönderstressat barn på förskolan?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!