9 vanliga husdjursmissar

Nej. det funkar inte att tro att barnen ska ta fullt ansvar för husdjuret. Här är de vanligaste missarna man gör när man skaffar husdjur.

1. Djur som bits.Gerbiler och illrar bits ganska friskt. Inte så bra om man har småbarn.2. Nattaktiva djur.Katter är nattaktiva och vill ha skoj framåt kvällen. Det är inte optimalt för en småbarnsfamilj som vill ha lugn och ro efter middagen.

3. Underskatta jobbet.Många som skaffar husdjur underskattar vilket jobb det innebär. Kolla noga innan hur mycket jobb ert drömdjur kräver.4. Inte inse hur bunden man blir.Alla vet att man måste gå ut med en hund flera gånger om dagen. Men det är ändå lätt att underskatta hur bunden man blir och hur mycket mer man måste planera. Tar man promenad med vovven på stan kan man till exempel inte bara ta en spontanfika eller handla hur som helst.

5. Avfärda vissa djur.Många tycker att det är obehagligt med råttor. Särskilt den kala svansen är en skräck för många. Men mer sociala smådjur får man leta efter. 6. Skaffa bondkatt.Den perfekta lägenhetskatten är en raskatt. Till skillnad från bondkatten är den framavlad i generationer för att vara sällskapsdjur. Den är mer lik en hund i kynnet och mer social än en bondkatt.7. Tro att minigrisen är liten.Minigrisen är inget minidjur. Fullvuxen väger den uppåt 35 kilo.

8. Missar att man är allergisk.Kolla innan om du eller någon annan i familjen är allergisk. Kattallergi är den vanligaste pälsdjursallergin.

9. Låta barnet ta ansvar helt själv.Det är jättebra och utvecklande för barnet att ta ansvar för ett djur. Men det måste vara under vägledning av en vuxen.

Källa: 

Veterinär

 Ulla Björnehammar

.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!