Therése: ”Han kom i hallen!”

Therése hann aldrig in till bb när tvåan kom.

”När första sonen föddes bodde vi relativt nära bb och bestämde oss därför för att gå in, för att slippa leta parkering till bilen. Så med värkar var tredje minut börjar vi knata. Men, självklart får vi broöppning… Så där står vi mitt uppe på bron med täta värkar, men det gick bra och vi kom ända fram. När de precis satt på alla mätgrejer på magen gick vattnet. Jag fick ligga kvar en stund så att de hann få i lite info och sen fick jag äntligen hoppa in i duschen. Då kom krystvärkarna och jag fick hjälp in till förlossningssalen. Strax efter kom världens finaste lilla pojke ut!

Ett par år senare var det dags för tvåan. Jag vaknade på måndag morgon vid sextiden som vanligt. Kände att magen var aningen spänd, men inget anmärkningsvärt.

Jag duschade medan Henrik fixade frukost. Då började värkarna komma och jag tog en långdusch… När jag klev ur ringde vi bb, Henrik klockade värkarna, men det var inte så lätt då de nu gick i varandra och aldrig upphörde. Så gick vattnet, och då jag visste att krystvärkarna satte i gång direkt efter det förra gången ville jag nu in till bb.

Henrik går ut för att köra fram bilen, spänner fast storebror Edwin i bilstolen så att vi kan svänga förbi dagis med honom. Jag står i hallen och försöker få på mig skorna och känner att huvudet är på väg ut! Försöker sätta mig på en stol, men inser att det är omöjligt, jag har ju ett litet huvud mellan benen…

Henrik ringer 112 för att få ambulans med en telefon och med en annan till min bror, som bor i närheten, så att han kan komma och ta hand om Edwin, som sitter kvar fastspänd i bilen utanför. Henrik ser huvudet och upptäcker att navelsträngen är virad runt halsen, så han lirkar bort den. Strax därefter är Arvid ute – och bland det första både Henrik och jag gör är att kolla vad klockan är, så att vi vet hur dags han är född! Från det att vattnet gick tills han var ute gick det 12 minuter… Ambulansen kommer
efter ett tag och vad händer när vi åker i den in till bb – vi får broöppning…”