Sitta ute och storfika, kan det bli mer svensk sommar? Nä, just det. Här är favoritrecepten som lockar fram solen, ovasett väder.

CHOKLADTOPPADE HALLONMUFFINS

12-14 stycken

DU BEHÖVER:
1,5 dl Milda Classic
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl Milda Visp
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 dl riven choklad
2,5 dl hallon

Topping:
4 msk Milda Classic
4 dl florsocker
100 g Crème Bonjour Naturell
0,5 dl kakaopulver

Garnering:
0,5 dl hallon
0,5 dl riven vit
choklad

GÖR SÅ HÄR:
Vispa Milda Classic med socker till poröst skum. Tillsätt äggen ett i taget och rör till en smet.

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och vänd ner i smeten tillsammans med Milda Visp. Rör snabbt om lite till så att en jämn smet bildas.

Blanda ner hallonen och den rivna chokladen i smeten. Fördela i 16 stora eller 24 mindre muffinsformar.

Grädda i ugnen på 200°C, 15–20 minuter beroende på storlek.

Rör ihop toppingen och bred ut över varje muffins när de svalnat. Garnera med hallon och riven vit choklad.

SOMMARPAVLOVA

10 portioner

DU BEHÖVER:
6 äggvitor
2 tsk citronsaft
3 dl socker
1 tsk Maizena

FYLLNING:
2,5 dl Milda Visp
2 tsk socker
0,5 liter björnbär eller andra bär

GÖR SÅ HÄR:
Vispa äggvitor till hårt skum, häll i citronsaften under tiden.

Tillsätt försiktigt socker och Maizena. Bred ut smeten över en plåt med bakplåtspapper så att den bildar en rund yta, cirka 26 cm i diameter. Gör kan­terna lite högre än mitten.

Ställ in i ugnen på 100°C och grädda maräng-­botten i cirka 90 minuter med en liten springa i ugnsluckan. Låt svalna.

Vispa Milda Visp med socker och fyll marängbotten. Garnera med bär.
 

SMULPAJ MED PÄRON OCH MANDEL

4 portioner

DU BEHÖVER:
4 päron
0,5 dl socker
1 msk Milda Classic till formen
Deg:
2 dl Milda Classic
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
60 g mandelspån
2 dl havreflingor
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kardemumma
2,5 dl Milda Vanilj Visp till servering

GÖR SÅ HÄR:
Tvätta och tärna päronen, blanda med socker. Smörj en ugnsform, lägg i blandningen. Sätt
ugnen på 200 °C och ställ in formen.

Rör ihop smuldegen. Strö degen över päronen i formen och fortsätt grädda i 20 minuter till. Servera med Milda Vanilj Visp.

RABARBERGUBBSKOMPOTT

DU BEHÖVER:
0,5 kg rabarber
1 l jordgubbar
4 dl socker

0,5 dl vatten
2,5 dl Milda Vanilj Visp till servering

GÖR SÅ HÄR:
Skölj frukten. Skär rabarbern i småbitar och dela jordgubbarna.

Låt sockerlagen koka upp i en kastrull i cirka 5–10 minuter.

Tillsätt frukten och koka i cirka 5–10 minuter. Rör inte om (då kan bitarna gå sönder). För över kompotten i rena, upphettade burkar med hjälp av hålslev och slut omsorgsfullt.

Häll upp i glas precis före serveringen och toppa kompotten med Milda Vanilj Visp. Garnera med en halv jordgubbe.

NUVARANDE Sommarfavoriter för lyxfikat
NÄSTA mama bakspecial!