Glammet finns där, men även dammet. Sex & the City 2 är en långdragen cocktail av kärlek, frustration, klimakterievallningar, förbjudna kyssar, och så skor förstås!

I tvåan har livet för Sex & the City-tjejerna tagit en ny vändning. Charlotte har blivit tvåbarnsmamma, Miranda satsar på familjen, Samantha brottas med klimakterievallningar och (ve och fasa) noll sexlust. Carrie och Mr Big är väl invanda i livet som det gifta paret. Lite väl invanda tycker Carrie tvärtemot Big som gärna softar framför tv:n med skorna i soffan.

Filmen börjar med ett magiskt bröllop, man vill vara där och dansa till ”single ladies”! Det är så snyggt, så glammigt och så påkostat att nackhåren reser sig. Men ärligt talat, sedan blir det platt fall och en enda lång förevändning att visa upp kläder, miljöer, mängder av produkter och inte minst en hel del pinsamheter man helst skulle vilja slippa.

Cupcakeinferno.

För mig som mamma kommer höjdpunkterna när Charlotte äntligen blottar sin uppdämda frustration inför mammalivet och det ständigt närvarande dåliga samvetet. Vilken mamma delar inte snörvelgråten och det inre kaoset bakom en stängd dörr efter någon extra jobbig dust med barnen?

”One more sip!”

Jag säger som Charlotte och Miranda som tillsammans bryter ihop över varsin Cosmopolitan inför den svåra mammarollen: En skål för alla mammor som klarar allt utan en ”full time nanny”!

 

Sex & the City 2 har Sverigepremiär den 27 maj.