Kan ditt stjärntecken säga dig hur du är som mamma? Här är egenskaperna som utmärker dig!

Enligt astrologin är zodiaken uppdelad i tolv hus som alla representerar olika delar av ditt liv. Fjärde huset är det som styr hur du är som mamma. Och det tecken som dominerar ditt fjärde hus är ett tecken som är väldigt olikt ditt stjärntecken – vilket är anledningen till att din mammastil kan skilja sig kraftigt från hur du är i vanliga fall.

Vädurens stjärntecken

Den vanligtvis så självständiga väduren förvandlas förvånande nog till något av en hönsmamma när hon får barn. Du kan vara en aningen kontrollerande när det kommer till barnen. Om du vanligtvis är tuff och stark kommer du nu i kontakt med en mer sentimental sida av dig själv.

Oxens stjärntecken

Du har en tendens att skämma bort dina barn och att prata vitt och brett om alla deras prestationer. Bra betyg och prispokaler visas gärna upp för andra. Du är förmodligen den bäst klädda mamman på föräldramötena, och du ser förmodligen till att även dina barn är moderiktigt klädda. När det vankas födelsedagskalas kan man räkna med att du har satsat stort.

Tvillingarnas stjärntecken

Den frisinnade tvillingen blir ofta en riktig A-mamma. Du är hälsoinriktad och kan sträva efter att leva så naturligt som möjligt. Ekologisk mat, ekologisk bomull – kanske övervägde du till och med hemförlossning? Se upp för lusten att detaljstyra barnen och du kan ibland vara lite väl kritisk.

Kräftans stjärntecken

Närhet till din familj är a och o för dig, du kan inte tillbringa nog med tid med barnen. Du mår som bäst när du är med dina barn och kan inte få nog av att se dem uppleva världen. Du är estetiskt lagd och tycker om att köpa fina kläder till barnen och inreda deras rum. Du har förmodligen barn som är både välvårdade och väluppfostrade.

Lejonets stjärntecken

Lejon gillar att leda och det gäller även i föräldraskapet. Du utvecklar ett starkt band till dina barn, så starkt att det kan vara svårt för dig att klippa navelsträngen när de vuxit upp. Ditt engagemang i dina barns liv är beundransvärt – men kan ibland bli lite för mycket. Tänk på att ta ett steg tillbaka ibland och låta dina barn utvecklas till sina egna personer.

Jungfruns stjärntecken

Jungfrun, som normalt sett är något av en pedant, släpper faktiskt på kontrollen när det gäller barnen. Visst, du kan fortfarande oroa dig över att du tycker att barnen inte äter tillräckligt med grönsaker, men du är också mån om att de ska få uppleva mycket i form av kultur och resor. Du slösar inte energi på att stressa upp dig över småsaker som du annars har en tendens att göra. Så det är inte så konstigt att jungfrun älskar att vara mamma – det ger dig möjlighet att slappna av och ha roligt.

Vågens stjärntecken

Vågar är i vanliga fall splittrade, men som mamma är du plötsligt benägen att sätta upp regler, följa rutiner och vara en auktoritet för dina barn – utan att oroa dig för att dina barn inte tycker om dig. Även den mest konflikträdda Vågen tar itu med dåligt uppförande med en fast hand. Många vågar har i vanliga fall svårt att passa tider, men när du får barn blir du också punktligare. Du kan ha en tendens att börja oroa dig tidigt för dina barns framtid.

Skorpionens stjärntecken

Skorpionen är zodiakens mest intensiva stjärntecken, men moderskapet tar fram en mer avslappnad, bohemisk sida hos dig. Det är inte omöjligt att du är den trendigaste mamman i bekantskapskretsen. Du klär dig gärna moderiktigt och är förmodligen en kombination av mamma och kompis med dina barn. Du kan ibland uppfattas som lite lynnig, du skiftar mellan att vara kontrollerande och låta barnen springa fritt,

Skyttens stjärntecken

Friheten lockar inte lika mycket sedan du fick barn. Skyttar har en tendens att vara lite trubbiga, men Fiskarna gör dig lite mer finkänslig. Kanske känner du dig ofta otillräcklig och ibland upplever du det dagliga ansvaret som kommer med att vara förälder som överväldigande. Du som normalt sett är bra på att sätta gränser kan ha svårare att göra det med dina barn. Du är generös av naturen, men se upp så att du inte ger för mycket av dig själv. Vissa Skyttar har tendenser till ett visst martyr-beteende.

Stenbockens stjärntecken

Du är en ledare av naturen och när du blir mamma får du ännu lite mer självförtroende . Stenbockar kan vara reserverade medan Väduren är eldiga och rakt på sak. Kombinationen av de båda gör att du är mer djärv i ditt föräldraskap jämfört med i dina andra roller. Du är stark och kapabel och vågar testa saker du normalt inte skulle våga prova.

Vattumannens stjärntecken

Vattumannen är kanske inte den mest strukturerade personen i vanliga fall , men när det gäller föräldraskapet är det här plötsligt ett framträdande drag hos dig. Vattumän-mammor är mästare på att planera och den förut så svårfångade Vattumannen blir plötsligt den trygga platsen barnen alltid kan komma till.  Även om resten av ditt liv kan te sig lite rörigt så är familjelivet ett väloljat maskineri. Du är förmodligen en hejare på att lägga upp budgetar, planera hämtningar och lämningar, fixa födelsedagskalas och se till att vardagen flyter på som den ska.

Fiskarnas stjärntecken

Som förälder är Fisk-mamman mer lättsinnig och lekfull än i vanliga fall. En öppen dialog med dina barn livsviktig för dig. Ni kan prata i timmar och lyssna på musik och titta på film tillsammans. Kanske klär du dig till och med likadant som dina barn. Fiskarna har en vårdande natur och ibland har du problem att säga ifrån när barnen beter sig illa. Tvillingarnas inflytande i det fjärde huset hjälper dig dock att ta ett steg tillbaka och se när barnen utnyttjar din snälla natur.

Källa: Huffington Post.