Pappapoddarna ni inte får missa

PAPPAPODDEN

Programledaren Nisse Edwall och författaren Manne Forssberg poddar varje måndag om pappaliv, pappavåndor, pappahumor och föräldraskap i stort.

 

 

 

ALEX OCH SIGGES PODCAST

Författarna och nöjesprofilerna Alex Schulman och Sigge Eklunds podcast startade 2012, är flerfaldigt prisbelönt och bland de allra största i Sverige med upp till 200 000 lyssnare.

Podden handlar om kultur och nöje med personliga spaningar och samtal. Eftersom Sigge har tre barn och Alex två kretsar mycket även kring pappaskapet. Avsnittet ”Förlossningen” ägnas enbart åt Alex dotter Frances födelse. Alex & Sigge har cirka 230 000 lyssnare per avsnitt.

RONDEN

Programförklaringen för den här hyllade medicinska podcasten lyder ”Tre läkare. Ett samtal. Ingen ordning”, det är som att hänga i fikarummet mellan operationerna där Christian Unge, Anders Ternhag och Totte Stub snackar av sig om allt från vilken vitrock som bäst exponerar biceps till om det verkligen är vettigt att som doktor försöka sy ihop en sårskada på sitt eget barn?

FILIPS OCH FREDRIKS PODCAST

Som på tv fast i radioformat. Fredrik Wikingsson och Filip Hammar gör sedan 2011 ett poddavsnitt i veckan. I avsnittet ”Pappa Filip” avslöjades det att han och hans fru Jennie Hammar väntade sitt första barn. Radarparet försöker ändå hålla ned föräldraskapsdelen i podden. Filip och Fredrik har cirka 250 000 lyssnare per avsnitt. ”Pappa Filip” är ett av de allra populäraste.

KITTY & PERS FÖRÄLDRAPODD
Mamas bloggare Kitty Jutbring har startat en podd tillsammans med sin man och pappan till dottern Nikki-Lo, Per Störby. Per ska i varje avsnitt ge en röst åt pappor och lyfta upp faderskapet.

 

 

 

VÄRVET

Superpopulär intervjupodcast av Kristoffer Triumf. Ingen samtalspodd på samma sätt som övriga. Men Triumf pratar ofta om sitt eget föräldraskap med dem han intervjuar. Värvet hade i början av oktober 9 000 000 nedladdningar på cirka 95 program, det ökar med 700 000 nedladdningar i månaden.

TACK FÖR KAFFET

Mathie Martinez, Johan Svensson och Jimmy Woolke är tre kompisar som gör humorpoddradio tillsammans sedan 2011. Mathie och Johan är pappor och pratar om barnen ”när de gjort något kul som vi som föräldrar och producenter tycker är av värde för podden”.

BERGGREN OCH BIRROS PODCAST

Lukas Berggren, chefredaktör för Världen idag, och krönikören och författaren Markus Birro har en podd som avhandlar det mesta, bland annat faderskap. Birro har barnen Milo och Mimmi och har gett ut boken ”Pappatexter”.

 

JOLLER

I Philip Avents podcastserie finns ett avsnitt som heter ”Papparollen” där Martin Melin och Gunnar Skarland samtalar om faderskap. Martin Melin har tre barn och två exfruar och Gunnar Skarland skriver bloggen ”Heja Abbe”, om sin son med hjärtfel och en kromosomavvikelse.

 

LUUK & LOKKO
Programledaren Kristian Luuk och journalisten Andres Lokko är gamla vänner och gjorde 2012 en poddradioserie för Sveriges Radio. I avsnittet ”Det om skilsmässor” pratar de bland annat om att skiljas med kontra utan barn.

GRAAF & EBERHARD

Rapptungade programledaren, författaren, storbloggaren och fyrabarnsmamman Magdalena Graaf diskuterar med skarpe specialisten i psykiatri, föreläsaren och författaren (aktuell med ”Hur barnen tog makten”) David Eberhard, som har så många som sex barn – allt från den moderna stjärnfamiljen (sådana som de själva har) till psykologi, via husköp och en del motion.

NUVARANDE Pappapoddarna ni inte får missa
NÄSTA Alla vill lyssna på pappapoddar