Onlinekurs: Sova hela natten – Ge ditt barn bättre sömn utan sömnmetoder

En nyfödd i famnen förändrar hela livet, och särskilt sömnen. För alla trötta föräldrar har mama och barnpsykologen Malin Bergström tagit fram en onlinekurs om barns sömn. Här får du lära dig hur barnet sover bäst, hur du och din eventuella partner ska göra om ni tycker olika och att skapa din egen sömnmetod. Häng med – och sov gott!

Att få sova hela natten kan vara drömmen för både nyblivna och rutinerade föräldrar. Men barn som har svårt att sova är inte ovanligt. För alla trötta föräldrar har mama tillsammans med barnpsykologen Malin Bergström tagit fram en onlinekurs om spädbarn och deras sömn. Råd finns för barn upp till fyra år. Häng med och sov gott – både ditt barn och du!

Sova hela natten ­– utan sömnmetoder

Onlinekurs – så funkar det!

 

Onlinekursen ”Sova hela natten – ge ditt barn bättre sömn utan sömnmetoder” är en kurs på nätet. Du kan gå den var du vill och när du vill, och när du har köpt den har du tillgång i ett år.

Kursen består av sex avsnitt med film, text, bild och en övning där du kartlägger sömnen.

 

Allt det här får du:

  • 24 filmer där barnpsykolog Malin Bergström berättar om barns sömn.
  • Lära dig göra din egen sömnmetod.
  • Veta hur och var barn sover bäst.
  • Svar på de vanligaste frågorna om sömn.
  • Berättelser ur verkligheten om lösningar som fungerar.
  • Kunskap om barns sömn, från 2 veckor upp till 4 år.

Läs mer och boka här.

Onlinekursen ”Sova hela natten – ge ditt barn bättre sömn utan sömnmetoder” visar föräldrar olika sätt att få till sömnen för hela familjen och är framtagen tillsammans med barnpsykolog Malin Bergström.

Hej Malin, du har skapat den här kursen för alla trötta föräldrar som aldrig får sova. Vad får vi lära oss?

– Jag berättar om olika sätt för barnet att komma till ro och hur barns sömn skiljer sig från vuxnas. Jag hjälper dig också att kartlägga er sömn. Utifrån det kan du sedan skapa en egen sömnmetod.

Vad är det för fel på sömnmetoderna som redan finns, femminutersmetoden till exempel?

– Min erfarenhet är att de metoderna nästan aldrig fungerar eftersom barn är envisare än vad vi vuxna klarar av i hjärtat. Det går på tvärs mot föräldraskapet att låta barn gråta sig till sömns ensamma.

Vanligt att barn har svårt att sova

Malin Bergström går igenom sömnen från de första veckorna upp till fyra års ålder.

– Du får svar på frågorna: Var ska barnet sova? Hur ska hon sova? Jag vill ha mitt barn nära på natten men min partner vill att hon ska sova i egen säng, vad gör vi? Hur löser vi kvällstrassel och nattskräck? Och mycket mer.

Men varför har vi så svårt att få ihop vårt eget sömnbehov med barnets, trots att barn sover så mycket?

– För att deras utveckling är hisnande de första åren. Och den utvecklingen avspeglas i hur de sover. Därför behöver vårt föräldraskap vara lika lyhört när det gäller sömn som inför all annan utveckling. För att ni ska få sova så gott som möjligt allihop, både du och ditt barn!

Om kursen:

Tid: 3 timmar varav 50 minuter film

Pris: 399 kr

Läs mer och boka mamas onlinekurs HÄR!

NUVARANDE Onlinekurs: Sova hela natten – Ge ditt barn bättre sömn utan sömnmetoder
NÄSTA Hemorrojder som gravid? Här är symptomen och så får du behandling