Katarina är mamma till två tvillingtjejer och skriver mamas just nu mest populära läsarblogg.

Lyckliga vi

Namn: Katarina Ekholm.

Ålder: 29.

Bor: Hässelby, Stockholm.

Familj: Tvillingdöttrarna Madelaine och Isabelle, 2 år.

Gör: Hemmamamma ett tag till.

Min bästa mamma-egenskap:
 Tålamod!

Bloggadress:
mama.nu/katarinaekholm/

Hej Katarina, vad handlar din blogg om?
– Min blogg handlar om hur jag försöker skapa ett liv i Sverige för mig och mina döttrar, efter 13 år i Spanien. Ibland är det som om jag ser tillvaron med mina döttrars ögon, mycket är nytt och spännande, och vi råkar ut för en hel del roliga kulturkrockar. Allt detta delar jag oblygt i bloggen. Jag är total lycko-junkie och vill att detta skall smitta av sig till mina läsare. Bloggen handlar om lyckan att vara mamma och lyckan att vara tvilling, rätt och slätt: om lyckliga vi.

Vad är det bästa med att ha tvillingar?
– Att dom är två! Det är verkligen dubbel glädje, dubbel kärlek och dubbel tjusning! Och så hjälper det ju mig att dom alltid har varandra att leka med. Det är också roligt att tvillingar uppfattas som unika av omgivningen, vi får mycket positiva reaktioner och uppmuntran.

Vilken är den största utmaningen?
– Dubbel trubbel! Att ensam hålla två unga fröknar nöjda är inte alltid det lättaste. Just nu gillas det inte att åka tunnelbana, inte ens om det mutas med diverse onyttigheter. Men med lite god vilja och gott humör brukar det gå bra.

Vad gör du och din familj helst en ledig dag?
– Vi älskar att ge oss ut på äventyr. Om vi har möjlighet reser vi gärna i Sverige för att uppleva den underbara kulturen. Miniäventyr som att hoppa studsmatta uppskattas också, såväl av döttrar som av mamma! Vår familj ser möjligheter i allt, stort som smått.

Vilka är dina bästa tips på hur man får många läsare?
– Skapa en personlig relation med dina läsare, svara på kommentarer och visa intresse genom att kommentera på andras bloggar. Skriv inlägg du själv skulle vilja läsa och var konsekvent i din uppdatering. Se till att din blogg finns med på blogglistor. Dela på facebook och andra sociala nätverk, var inte blyg!

Vilka är dina egna bloggfavoriter?
– Mina absoluta favorit är ”Game Girl”och här pà mama följer jag framför allt ”Mitt liv som mor”, hon är min blogg-bästis! Andra favoriter är Emma Petterson.  För övrigt läser jag en mängd mama-bloggar.

Ta mig till Lyckliga vi!