Med en massiv dos finurlighet och en riktigt vass penna lockar tvåbarnsmamman Kajsa oss till många skratt.

En annan del av STHLM

Namn: Kajsa.
Ålder: 29
Familj: Marcus, 29, Axel, 5 ½ och Cilla, 1 ½ .
Bor: Hus i Enskede utanför Stockholm.
Bästa mamma-egenskap: ”Jag har nog ingen, mitt tålamod är ofta bristfälligt och jag avskyr pyssel. Men jag är ändå en bra mamma för mina barn växer, vet hur man uppför sig och somnar tryggt på kvällen. Jag ger barnen massor av kärlek och får dem att skratta så de kiknar. Inte illa!”
Bloggadress: blogg.mama.nu/enannandelavsthlm/

Hej Kajsa, vad handlar din blogg om?
– Den behandlar djup och yta, hybris och uppoffringar. Jag älskar att berätta så bloggen är mitt hobbyrum där jag ocensurerat skriver om vad helst som kommer mig för. Mina läsare får ibland skratta högt och ibland gråta en skvätt. Dagboksformuleringen, ”idag har vi..”, är strängt förbjuden i mina inlägg.

Varför valde du att starta din blogg på blogg.mama.nu?

– Jag började blogga på mama av en slump. Hittills har jag varit väldigt nöjd med mitt val.

Vad är det bästa med att blogga?
– Att jag får skriva, som är min stora passion. När jag ”jobbskriver” måste jag alltid anpassa mig efter andras önskemål men i min blogg disponerar jag utrymmet fritt efter eget tycke och smak. Jag får utlopp för kreativitet och kli i fingrarna, skrivandet håller mitt humör i ordning och ger mig höjden av egentid.

Vad bloggar du absolut INTE om?
– Jag är generellt ganska fri från skrupler men jag skulle aldrig blogga om privata konflikter, varken i öppna eller dolda ordalag.

Vad drömmer du om?
– Jag har våta fantasier om ännu fler skrivuppdrag tillsammans med kreativa människor som smittar energi och inspirerar. Ibland fingrar jag på ett rosa nagellack från Chanel och när jag blir stor ska jag ha ett hus i Spanien.

Har du några roliga semesterplaner?

– För en gångs skull ska hela familjen vara ledig länge tillsammans. Vi är sugna på Italien men måste räkna lite i plånboken först. Stannar vi hemma så ser jag fram emot kvällsbad i ljumna sjöar och att grilla länge och mycket tillsammans med kära vänner och familj. Hela sommaren är en orgie i badvatten, vin och umgänge.

Vilka bloggar läser du själv?
Katrin Zytomierskas för att hon är rolig, rak och jävligt bra. Alex Schulmans för att jag vill skriva en bok med honom (tyvärr är mitt intresse obesvarat). Sedan läser jag reklambloggar, främst Anders Tempelman och Walter Naeslund. Jag prenumererar på Lilla Fröken 30+ här på Mama.

Till bloggen En annan del av STHLM!