Trebarnsmamman Emelie, 30, bloggar om sitt stora miljöengagemang och om sin barnrika vardagstillvaro med en stor dos humor.

Om Miljömamman

Namn: Emelie.

Ålder: 30.

Bor: I Enskede.

Familj: Andreas och barnen Juni 4, Jackson 2,5, Ailin 3 månader.

Gör: Mammaledig.

Bloggadress: blogg.mama.nu/miljomamman/

Hej Emelie! Din blogg heter Miljömamman, hur kommer det sig att du valde det namnet?
– Dels för att att komma till rätta med den fasansfulla miljöförstöring vi sysslar med globalt idag är (nästan) lika viktigt för mig som mitt moderskap, som mina barn. Dels för att jag genom att jag kalla mig själv Miljömamman flera gånger dagligen, mellan amning och toalettbesök, blir påmind om att jag faktiskt tycker att det är fördjävla viktigt. Dels för att jag jobbar som miljökonsult. 

Vad handlar din blogg om?

– Min blogg speglar den icke-återhållsamma sidan av mig, den som inte nödvändigtvis behöver uppföra sig. Den handlar om mina tankar, mina underbara barn och om hur jag försöker att leva som jag lär. Den är ärlig, utlämnande, rolig och väldigt allvarlig. 
Vad är det roligaste med att blogga?
– Att man kan få och hålla kontakt med folk. Jag är annars mot min vilja usel på det. Sen är det ju en form av dokumentation, om än rysligt offentlig. När mina barn går i terapi om 20 år kan psykologen få bloggen som underlag. 
Varför valde du att starta din blogg just på mama?
– För att jag tror på allvar att jag har läst vartenda nummer av tidningen sen den startade. Mama är som en del av mitt moderskap. 

Vilka är dina egna blogg-favoriter?
– Fenomenet Schulman i alla dess former. Min kompis Ofelias Westwood Story här på Mama. Sen varierar det lite. Det var ljug – sen hinner jag inte mer menar jag.

Ta mig till Miljömamman!