Jordgubbstårtan och äppelpajen blir ännu godare med en extra liten twist. Testa själv! Men fort, innan ungarna käkar upp smeten.

ÄPPELPAJ MED KOKOS & KORIANDER

4-6 portioner

125 g Milda mat- och bakmargarin
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
4 stora äpplen

1 citron
0,5 tsk mald koriander
0,5 dl strösocker
0,5 farinsocker
1 dl kokosflingor
2,5 dl Milda Vanilj Visp

Gör så här:
Gör en pajdeg på margarin, vetemjöl och
vatten. Lägg i kylen en timme. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda på 225°C i 10 minuter. Ta ut formen, sänk värmen till 200°C. Blanda kokos, strö- och farinsocker, koriander och finrivet citronskal. Strö 1/3 av blandningen i botten av pajskalet. Kärna ur äpplena, skär i tunna klyftor och lägg i pajskalet. Strö över resten av blandningen. Grädda i 20–25 minuter. Servera med Milda Vanilj Visp.

HALLONGAZPACHO MED VANILJVISP

4-6 portioner

1 pkt djupfrysta hallon, ca 300 g
1 dl rödvin
1 apelsin
¾ dl florsocker
1 klyfta houngsmelon
1 papaya
2 kiwi
2,5 dl Milda Vanilj Visp

Gör så här:
Tina hallonen och mixa dem till puré. Blanda purén med rödvin, saften och finrivet skal från apelsinen. Smaka av med florsocker. Skala frukten, skär i små bitar. Häll hallon­gazpachon i fyra djupa tallrikar och lägg i frukten. Servera Milda Vanilj Visp i en skål bredvid gazpachon.

MIDSOMMARTÅRTA MED MYNTA

12 portioner

Tårtbotten:
4 ägg
1,5 dl socker
1 dl Maizena
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk Milda Classic
1,5 dl apelsinjuice eller flädersaft

Fyllning:
1,5 liter jordgubbar
0,5 dl socker
2,5 dl Milda Visp
1/2 kruka mynta
2 tsk socker
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
3 dl Milda Visp
1 tsk socker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Vispa ägg och socker till pösigt skum. Blanda Maizena, vetemjöl och bakpulver och sikta ner mjölblandningen i skummet med en sil. Rör försiktigt om så att en jämn smet bildas.

Smörj en flatbottnad 3-litersform med Milda Classic och bröa med skorpmjöl. Häll i smeten och grädda i ugnen på 175°C, 30–40 minuter. Låt svalna och dela sen kakbotten i tre delar.

Dränk in bottnarna med apelsinjuice eller flädersaft. Spara 1/3 av jordgubbarna till garnering. Mosa eller skiva resten av jordgubbarna och blanda med finhackade myntablad.

Vispa Milda Visp med socker och varva med jordgubbsmoset mellan bottnarna. Hit kan du förbereda dagen innan.

Vispa Milda Visp med socker och bred ut över tårtan. Garnera med resten av jordgubbarna och några myntablad.

BLÅPRICKIG CHOKLADTÅRTA, GLUTENFRI

12 portioner

KAKAN:
2,5 dl Milda Classic
200 g blockchoklad
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl Maizena
1 tsk bakpulver
2 msk Milda Classic
0,5 dl Maizena (till formen)

Garnering:
200 g mörk choklad av god kvalitet
2 msk Milda Classic
1–2 dl blåbär
2,5 dl Milda Visp till servering

Gör så här:
Smält chokladen tillsammans med Milda Classic i en kastrull.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulver och Maizena och rör ner i äggsmeten.

Smörj en form med löstagbar botten, cirka 26 cm i diameter, och mjöla med Maizena. Häll i smeten och grädda på 175°C i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Kakans mitt bör vara lite lös när den tas ut ur ugnen. Låt svalna helt innan du garnerar tårtan.

Smält den mörka chokladen försiktigt tillsammans med Milda Classic, bred ut över tårtan och garnera med blåbär innan chokladen stelnar. Servera med en klick Milda Visp.

NUVARANDE mama bakspecial!
NÄSTA Rica Talk Hotel bygger Alfonssvit