Malin: ”Jag fick föda när jag hade influensa”

Malin, 32, hade 39 graders feber när vattnet gick.

”Mitt vatten gick när jag hade över 39 graders feber och SPRÄNGhuvudvärk sedan 1,5 dygn tillbaka. Jag var inte upplagd för att föda och hade inte packat något till bb. Men det var bara att, med hjälp av min man, packa ner lite kläder och hygienartiklar och att via dagis åka till förlossningen.

Hjärtfrekvensen på bebisen var högre än normalt och de trodde att det berodde på mitt  tillstånd, men var inte säkra. Jag fick febernedsättande, det togs blodprover för att försöka få grepp om hur de kunde hjälpa mig. Det var tal om kejsarsnitt, vilket var ett superbra alternativ för mig som knappt kunde vrida huvudet av smärta.

Det visade sig att jag inte hade någon bakterieinfektion, men jag fick näringsdropp för att få upp energinivån. Då meddelade läkaren att jag skulle föda vaginalt! My God! De satte i gång min förlossning och som av ett mirakel lättade huvudvärken, men febern var kvar.

Jag var inte förberedd och hade svårt att andas bort vär­karna även i det svaga stadiet, men tolv timmar senare kom Maja ut med dunder och brak. Så helhetsintrycket av förlossningen var sämre än vid den första, men det gick ändå bra att föda sjuk. Mycket tack vare en fantastisk sjukvård som stöttade mig.”